Fysiotherapie

Leven met chronische pijn

Heeft u langer dan twaalf weken pijn? Dan heeft u officieel last van chronische pijn. Een onzichtbare aandoening waar u zich zorgen over maakt en die de kwaliteit van uw leven aantast. De oorzaak is lang niet altijd bekend, maar chronische pijn kan onder meer ontstaan door rugletsel, reuma, kanker, een infectie of andere aandoeningen.

Zelfmanagement
Om meer grip te krijgen op uw klachten is het belangrijk om te weten wat er met u aan de hand is. Wat is chronische pijn precies? Hoe is het bij u ontstaan?  Wat kunt u doen om er minder last van te hebben? Samen met ons gaat u op weg naar een gezondere en actievere toekomst. U kunt het zien als een reis, waarbij u zelf uw doelen bepaalt.  Bijvoorbeeld een dagje uit met het gezin of het oppakken van hobby. Belangrijk tijdens de reis met ons, is dat u de regie over uw leven terugpakt en uw pijnklachten onder controle krijgt en houdt. Dit noemen we zelfmanagement.

Doelen bereikt?
We kunnen uw pijn niet wegnemen. Wel kunnen we u leren er beter mee om te gaan, zodat u weer actiever in het leven staat. Daarbij betrekken we graag uw naaste omgeving. Het is namelijk erg belangrijk dat gezinsleden inzicht hebben in het behandelproces en mee kunnen praten over de behandeldoelen. Wellicht kunnen ook zij een bijdrage leveren aan de behandeling. Uiteindelijk zult u merken dat u beter functioneert en dat uw aandoening u en uw naasten niet meer in alles belemmert.

Starten?
Heeft u eenmaal besloten om de reis naar een prettiger en actiever leven met ons te maken, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van start. Dat kan. Na aanmelding nemen we binnen 24 uur contact op voor een eerste kennismaking. Verloopt dit naar wens, dan plannen we graag een langer gesprek en onderzoek in. Hierin bekijken we wat uw doel is en hoe wij dit kunnen bereiken. Op basis van uw wensen en onze kennis en ervaring, stippelen we een optimale route uit naar uw persoonlijke gezondheidsdoel. Binnen 3 werkdagen kunnen we op weg, uw toekomst tegemoet. 

Vergoeding
Met de juiste indicatie wordt medisch specialistische revalidatie vergoed vanuit uw basisverzekering van uw zorgverzekering. We hebben wel een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek.  Dit kan via telefoon of email. 023 7600600 of heemstede@oca.nl. Meer informatie vindt u op www.oca.nl/heemstede. 

Met OCA zet u de eerste stappen naar een actiever en prettiger leven. Het is het begin van een spannende zoektocht naar uw persoonlijke kracht en mogelijkheden. De hindernissen – pijn, angst, onvermogen – die we onderweg tegenkomen, zijn onderdeel van het avontuur. We brengen ze in kaart en bekijken samen hoe u er minder last van heeft. Herkent u één van deze klachten? Dan kunnen wij u helpen.

admin

Recent Posts

Conditie verbeteren? Timing is alles

Het doel van veel sporters is conditieverbetering. Iedereen wil sterker en fitter worden met meer…

2 weken ago

Strandyoga voor het Parkinson Fonds

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Parkinson is een meedogenloze ziekte die levens…

2 weken ago

Extra AquaFit les

Tot de zomervakantie van 2024 hebben wij extra ruimte gekregen van het zwembad en kunnen…

2 weken ago

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een voedselkeuzelogo van de overheid. Het geeft producten op basis van hun…

2 weken ago

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte is er schade aan een deel van je hersenen doordat een deel…

2 weken ago

Heb je last van je achillespees?

Een achillespeesblessure ontstaat door overbelasting van de achillespees. Bij een achillespeesblessure voel je een paar…

2 weken ago