023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Heeft u langer dan twaalf weken pijn? Dan heeft u officieel last van chronische pijn. Een onzichtbare aandoening waar u zich zorgen over maakt en die de kwaliteit van uw leven aantast. De oorzaak is lang niet altijd bekend, maar chronische pijn kan onder meer ontstaan door rugletsel, reuma, kanker, een infectie of andere aandoeningen.

Zelfmanagement
Om meer grip te krijgen op uw klachten is het belangrijk om te weten wat er met u aan de hand is. Wat is chronische pijn precies? Hoe is het bij u ontstaan?  Wat kunt u doen om er minder last van te hebben? Samen met ons gaat u op weg naar een gezondere en actievere toekomst. U kunt het zien als een reis, waarbij u zelf uw doelen bepaalt.  Bijvoorbeeld een dagje uit met het gezin of het oppakken van hobby. Belangrijk tijdens de reis met ons, is dat u de regie over uw leven terugpakt en uw pijnklachten onder controle krijgt en houdt. Dit noemen we zelfmanagement.

Doelen bereikt?
We kunnen uw pijn niet wegnemen. Wel kunnen we u leren er beter mee om te gaan, zodat u weer actiever in het leven staat. Daarbij betrekken we graag uw naaste omgeving. Het is namelijk erg belangrijk dat gezinsleden inzicht hebben in het behandelproces en mee kunnen praten over de behandeldoelen. Wellicht kunnen ook zij een bijdrage leveren aan de behandeling. Uiteindelijk zult u merken dat u beter functioneert en dat uw aandoening u en uw naasten niet meer in alles belemmert.

Starten?
Heeft u eenmaal besloten om de reis naar een prettiger en actiever leven met ons te maken, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van start. Dat kan. Na aanmelding nemen we binnen 24 uur contact op voor een eerste kennismaking. Verloopt dit naar wens, dan plannen we graag een langer gesprek en onderzoek in. Hierin bekijken we wat uw doel is en hoe wij dit kunnen bereiken. Op basis van uw wensen en onze kennis en ervaring, stippelen we een optimale route uit naar uw persoonlijke gezondheidsdoel. Binnen 3 werkdagen kunnen we op weg, uw toekomst tegemoet. 

Vergoeding
Met de juiste indicatie wordt medisch specialistische revalidatie vergoed vanuit uw basisverzekering van uw zorgverzekering. We hebben wel een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek.  Dit kan via telefoon of email. 023 7600600 of heemstede@oca.nl. Meer informatie vindt u op www.oca.nl/heemstede. 

Met OCA zet u de eerste stappen naar een actiever en prettiger leven. Het is het begin van een spannende zoektocht naar uw persoonlijke kracht en mogelijkheden. De hindernissen – pijn, angst, onvermogen – die we onderweg tegenkomen, zijn onderdeel van het avontuur. We brengen ze in kaart en bekijken samen hoe u er minder last van heeft. Herkent u één van deze klachten? Dan kunnen wij u helpen.