Medische fitness

Nieuw GROENENDAAL is het sport- en revalidatiecentrum in Heemstede voor fysiotherapie en medische fitness. Bewegen en sporten onder begeleiding voor mensen met klachten, beperkingen en ter preventie van klachten. De medische fitness lessen die wij aanbieden zijn AquaFit, EasyFit, Basic Pilates en RugFit.

Medische Fitness Heemstede

Wij zijn een sport- en revalidatiecentrum met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van fysiotherapie, bewegen en gezondheid. Dat betekent dat iedereen bij Nieuw GROENENDAAL kan trainen, ongeacht leeftijd, niveau en klachten. De ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat u prettig kunt bewegen op uw manier. De oefeningen worden zo gecombineerd met een gezellige kop koffie na afloop. Daarnaast staan wij altijd klaar om u bij te staan in het verbeteren van uw gezondheid en welzijn.

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een vorm van fitness waarbij u onder deskundige begeleiding in een klein groepsverband (maximaal 12 personen) gaat trainen. De training wordt afgestemd op uw eigen mogelijkheden en conditieniveau. Tijdens de trainingen is er veel aandacht voor een juiste houding, uitvoering van de oefeningen en goeie opbouw.

Voor wie is medische fitness geschikt?

Medische fitness is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, die op een verantwoorde manier aan zijn of haar gezondheid en/of conditie wil werken. Heeft u bepaalde klachten waardoor u moeilijk kunt sporten, of wilt u klachten voorkomen, dan is medische fitness uitermate geschikt voor u. Maar ook als u wilt sporten, maar niet goed weet hoe u moet beginnen. Soms kan het na een periode fysiotherapie verstandig zijn om door te trainen.

Gezond bewegen in een kleine setting en ontspannen sfeer met persoonlijke begeleiding staat bij ons centraal. Beginniveau en leeftijd speelt geen enkele rol.

Onze medische fitness lessen worden gegeven door fysiotherapeuten en medische fitness specialisten. In een groep onder begeleiding sporten met aandacht voor je klachten en/of beperkingen. De medische fitness lessen die wij aanbieden zijn AquaFit, EasyFit, Basic Pilates en RugFit. Deze zijn opgenomen in ons groepslesrooster.

Medische fitness voor en na operatie

Het medisch sporten bij Nieuw GROENENDAAL voor- en/of na een operatie heeft vele voordelen. Het vooraf trainen zal het herstel van het lichaam na een operatie bespoedigen. Daarnaast is het belangrijk om na een operatie in beweging te blijven, ook als een revalidatietraject is beëindigd. Daar biedt Nieuw GROENENDAAL vanzelfsprekend een passend schema incl. begeleiding voor aan.

Wilt u een of meer van de volgende doelen bereiken?

Gezondheid en vitaliteit verbeteren
Meer energie hebben
Bewegen met plezier
Conditie verbeteren
Sterker worden
Geen rugklachten meer
Verminderen artrose klachten
Verbeterde rompstabiliteit
Afslanken
Beter figuur
Betere houding

Waarom medische fitness bij Nieuw GROENENDAAL?

Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van fysiotherapie en training
Kleine groepen
Verantwoord bewegen
Iedereen welkom
Ervaring met alle klachten aan bewegingsapparaat
Ervaring met chronische aandoeningen
Klachten verminderen en voorkomen
Prachtige sportcentrum
Bewegen in warm water
Mensen ontmoeten

AquaFit

AquaFit is een medische fitness les waarbij u beweegt in warm water van 32º Celsius. Doel van AquaFit is het verhogen van uw belastbaarheid en het verbeteren van de algehele conditie. AquaFitr is geschikt voor iedereen die moeite heeft met ´bewegen op het droge´ door lichamelijke beperkingen of klachten. Deze worden gegeven in het naastgelegen zwembad.

Basic Pilates

Dit is een Pilates les voor de beginnende of lichamelijk beperkte sporter. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan buik- en rugspieren, houding en ademhaling.

EasyFit

Deze les is geschikt voor sportieve senioren en de sporter na inactiviteit, blessure of operatie. In deze les werk je aan alle facetten van conditie (kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en balans).

RugFit

De oefeningen in deze les zijn gericht op het beter functioneren van de rug, blessure preventie en klachten verlichting. De les bestaat uit een gedeelte grondoefeningen en een circuitvorm.

Klik hier voor ons groepsles rooster

Aquafit

Mogelijkheden om te starten!

Graag bieden wij u aan het een keer vrijblijvend te komen uitproberen. Kom langs en probeer een medische fitness les die bij je past. Verder kun je starten met bijvoorbeeld ons 10 weken fitplan of met verschillende abonnementen. Je kunt ook een gratis direct advies aanvragen. Dit is een vrijblijvend consult bij de fysiotherapeut die advies geeft over het juiste beweegprogramma voor jou.

Heeft u interesse, vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

Meer informatie over medische fitness

Aangepaste maatregelen

 

De gedeeltelijke Lock down is van kracht en gelukkig mogen wij openblijven.  Dit geldt voor zowel de praktijk als de sportschool.  Wij kunnen min of meer volgens dezelfde regels doordraaien met een paar kleine aanpassingen. Hieronder de aanpassingen en ons sportaanbod voor de komende periode. 

Kleedkamers en douches 

 Onze kleedkamers en douches zijn in principe gesloten, maar mogen wel gebruikt worden voor de lockers en het toilet. Maar als het niet nodig is om de kleedkamers te gebruiken dan vragen wij jullie om zoveel mogelijk de tassen en jassen in de hal boven te plaatsen en het pand na de training via de welbekende nooddeur te verlaten. Dit om zo min mogelijk contacten te laten plaatsvinden. De sauna’s blijven wel open en de saunagangers mogen gebruik maken van de douches. De kleedkamers zijn door de luchtzuiveringsinstallatie met UV-C licht optimaal veilige ruimtes. 

 Groepslessen 

 Voor de groepslessen binnen en buiten geldt een maximaal aantal van 12 deelnemers. Voor de spinninglessen is dit 10. De belangrijkste regel blijft 1,5 meter afstand. Voor de buitenlessen en zwembadlessen geldt tevens dat het aantal deelnemers per les wordt onderverdeeld in groepjes van 4. Dus bij een maximaal aantal deelnemers van 12 krijg je 3 groepjes van 4 waarbij de afstand onderling 1,5 meter moet zijn en de afstand tussen de groepjes meer dan 1,5 meter. 

 Koffiecorner 

 Onze koffiecorner blijft helaas gesloten voor sportende klanten en patiënten. De lounge is vooral bedoeld voor wachtende patiënten. Wij willen onze sportende leden vragen direct naar boven te gaan naar de fitnesszaal of aerobiczaal en na afloop niet te socializen in de lounge. Hoe minder mensen in de wachtruimte hoe veiliger. 

 Mondkapjes 

 Ons dringende advies is om mondkapjes te gebruiken. Dit geldt voor patiënten en sportende klanten. Wij adviseren om met een mondkapje binnen te komen tot aan de sportzaal. Tijdens het sporten hoef je geen mondkapje op en na het sporten weer wel zolang je binnen het pand bent.  Wij zullen als personeel ook zoveel mogelijk de mondkapjes dragen tijdens het lopen door de gangen, behandelkamers en oefenzalen 

 Sport aanbod 

Al onze lessen zijn gebaseerd op het protocol ‘Verantwoord Sporten protocol’ voor een veilige sportomgeving. Hieronder de activiteiten die wij aanbieden in november 

  •  Fitness 
  • Groepslessen binnen 
  • Buitensportlessen 
  • AquaFit zwembad 
  • Sauna 

Je kunt onbeperkt reserveren via onze Sportivity reserveringsapp. De cardio apparatuur in de fitnesszaal kan worden gebruikt voor lichte training voor maximaal 10 minuten per apparaat. Voor het reserveren kun je onze Sportivity app downloaden via de app stores. Samen met je emailadres als gebruikersnaam en je aangemaakte password krijg je toegang tot Sportivity. Je kunt onbeperkt lessen reserveren. Je kunt je ook in de app afmelden als je niet komt. Dit is voor ons belangrijk aangezien we nu nog een maximaal aantal sporters kunnen toelaten. Je kunt je lessen 8 dagen van tevoren boeken.  

Heb je vragen laat het ons weten via email info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: