Fitness & Leefstijl in dé sportschool van Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is een sportschool waar iedereen in eigen tempo en op eigen niveau aan gezondheid en wellness kan werken. Wat je doel ook is, wij willen dat je je thuis voelt zodat je in een ongedwongen en prettige sfeer je doelstellingen kunt bereiken. We bieden een groot aanbod van activiteiten in een gezellige en sfeervolle club.

Sportschool in Heemstede

Wil je een of meer van de volgende doelen bereiken?

Gezondheid en vitaliteit verbeteren
Meer energie hebben
Conditie verbeteren
Sterker worden
Geen rug klachten meer
Bloeddruk verlagen
Afslanken
Beter figuur
Betere houding
Bewegen met beperking

Waarom fitnessen bij Nieuw GROENENDAAL?

Meer dan 20 jaar ervaring
Persoonlijke trainer/coach
Op maat gesneden fitness en beweeg programma’s
Goed opgeleide trainers
Ruim aanbod van groepslessen
Ondersteuning met eigen leefstijl app
Digitale trainingsprogramma’s
Conditietesten en gezondheidschecks
Samenwerking met onze eigen fysiotherapeuten
Fysiosport lessen zoals RugFit en AquaFit

Onze fitness begeleiding

Fitness bij ons start met een begeleidingstraject van zes afspraken bij een vaste trainer/coach (zover tijden overeenkomen). In deze vijf afspraken, met je vaste trainer/coach, wordt een op maat gesneden trainingsprogramma gemaakt gebaseerd op jouw wensen en doelstellingen.

Sportschool Heemstede

Afspraak 1: duur 60 minuten (start)

Je eerste afspraak begint met een kennismaking met je trainer/coach met wie je jouw wensen en doelstellingen bespreekt. Hierna ga je gelijk aan de slag. Je trainer/coach legt het trainingsprogramma en bijbehorende oefeningen uit en bepaalt de juiste intensiteit.

Afspraak 2: duur 30 minuten

Tijdens deze afspraak nemen wij een conditietest bij je af. Dit kan op de fiets, loopband of crosstrainer zijn, al naar gelang jouw doelstellingen. Je krijgt van ons weer een hartslagmeter om en nemen de test af die 10 tot 15 minuten duurt. De uitslagen van de test worden met je besproken en door jouw trainer verwerkt in je trainingsschema.

Afspraak 3: duur 30 minuten

Naast de informatie over je uithoudingsvermogen is het ook belangrijk om te weten hoe sterk je bent. Niet alleen om te checken hoe je algehele conditie is maar ook om te controleren of je krachtoefeningen op de juiste intensiteit zijn ingesteld. Per spiergroep nemen wij 1 of 2 krachttesten bij je af. De resultaten worden weer met je besproken en je trainer past jouw krachtprogramma aan waar nodig.

Afspraak 4: duur 15 minuten

Het aangepaste programma heb je inmiddels een aantal weken uitgevoerd. Je trainer bespreekt met je hoe de trainingen zijn verlopen en past je trainingsprogramma aan waar nodig.

Afspraak 5: duur 15 minuten

Samen met je trainer neem je doelstellingen, wensen en ervaringen door. Je trainer zal een aantal uitdagende oefeningen aan je schema toevoegen en tevens je conditie schema aanpassen. Met dit programma ga je 10 weken aan de slag.

Afspraak 6: update programma duur 45 minuten

Je trainer neemt contact met je op, via het Wellness System, met het verzoek een afspraak te maken voor een update van je trainingsprogramma. Samen met je trainer/coach neem je het huidige programma en je vooruitgang door. Tijdens deze sessie worden opnieuw je kracht, uithoudingsvermogen en lichaamssamenstelling gemeten. Op basis van deze gegevens wordt je volgende trainingsprogramma samengesteld.

Personal training

De sporter die intensievere begeleiding, meer motivatie of een 1 op 1 training wil, kan bij Nieuw GROENENDAAL terecht voor Personal Training & Coaching. Een Personal Trainer werkt samen met u aan uw persoonlijke doelstellingen, motiveert u om net even wat langer door te gaan en traint met u waar en wanneer u maar wilt. Lees hier meer over personal training

Groepslessen

Wil je resultaat bereiken? Kun jij jezelf moeilijk motiveren? En heb je vaak geen zin om alleen te gaan trainen? Start dan met groepslessen en ervaar deze energieke, motiverende, uitdagende en inspirerende trainingsbeleving. De lessen duren 50 minuten. Choreografieën, die voor iedereen te volgen zijn op opzwepende muziek samen met een groep enthousiaste mensen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt. Ervaar het zelf! Lees hier meer over groepslessen

Mogelijkheden om te starten!

Graag bieden wij u aan het gewoon een keer vrijblijvend te komen uitproberen. Verder kunt u starten met bijvoorbeeld ons 10 weken fitplan of met verschillende abonnementen.

Fitness Heemstede

Interesse?

Heeft u interesse klik dan hier, vul het formulier in en wij nemen contact met u op!

 

Meer informatie over fitness

Aangepaste maatregelen

 

De gedeeltelijke Lock down is van kracht en gelukkig mogen wij openblijven.  Dit geldt voor zowel de praktijk als de sportschool.  Wij kunnen min of meer volgens dezelfde regels doordraaien met een paar kleine aanpassingen. Hieronder de aanpassingen en ons sportaanbod voor de komende periode. 

Kleedkamers en douches 

 Onze kleedkamers en douches zijn in principe gesloten, maar mogen wel gebruikt worden voor de lockers en het toilet. Maar als het niet nodig is om de kleedkamers te gebruiken dan vragen wij jullie om zoveel mogelijk de tassen en jassen in de hal boven te plaatsen en het pand na de training via de welbekende nooddeur te verlaten. Dit om zo min mogelijk contacten te laten plaatsvinden. De sauna’s blijven wel open en de saunagangers mogen gebruik maken van de douches. De kleedkamers zijn door de luchtzuiveringsinstallatie met UV-C licht optimaal veilige ruimtes. 

 Groepslessen 

 Voor de groepslessen binnen en buiten geldt een maximaal aantal van 12 deelnemers. Voor de spinninglessen is dit 10. De belangrijkste regel blijft 1,5 meter afstand. Voor de buitenlessen en zwembadlessen geldt tevens dat het aantal deelnemers per les wordt onderverdeeld in groepjes van 4. Dus bij een maximaal aantal deelnemers van 12 krijg je 3 groepjes van 4 waarbij de afstand onderling 1,5 meter moet zijn en de afstand tussen de groepjes meer dan 1,5 meter. 

 Koffiecorner 

 Onze koffiecorner blijft helaas gesloten voor sportende klanten en patiënten. De lounge is vooral bedoeld voor wachtende patiënten. Wij willen onze sportende leden vragen direct naar boven te gaan naar de fitnesszaal of aerobiczaal en na afloop niet te socializen in de lounge. Hoe minder mensen in de wachtruimte hoe veiliger. 

 Mondkapjes 

 Ons dringende advies is om mondkapjes te gebruiken. Dit geldt voor patiënten en sportende klanten. Wij adviseren om met een mondkapje binnen te komen tot aan de sportzaal. Tijdens het sporten hoef je geen mondkapje op en na het sporten weer wel zolang je binnen het pand bent.  Wij zullen als personeel ook zoveel mogelijk de mondkapjes dragen tijdens het lopen door de gangen, behandelkamers en oefenzalen 

 Sport aanbod 

Al onze lessen zijn gebaseerd op het protocol ‘Verantwoord Sporten protocol’ voor een veilige sportomgeving. Hieronder de activiteiten die wij aanbieden in november 

  •  Fitness 
  • Groepslessen binnen 
  • Buitensportlessen 
  • AquaFit zwembad 
  • Sauna 

Je kunt onbeperkt reserveren via onze Sportivity reserveringsapp. De cardio apparatuur in de fitnesszaal kan worden gebruikt voor lichte training voor maximaal 10 minuten per apparaat. Voor het reserveren kun je onze Sportivity app downloaden via de app stores. Samen met je emailadres als gebruikersnaam en je aangemaakte password krijg je toegang tot Sportivity. Je kunt onbeperkt lessen reserveren. Je kunt je ook in de app afmelden als je niet komt. Dit is voor ons belangrijk aangezien we nu nog een maximaal aantal sporters kunnen toelaten. Je kunt je lessen 8 dagen van tevoren boeken.  

Heb je vragen laat het ons weten via email info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: