Fysiotherapie Heemstede

Heeft u (pijn)klachten, een (sport)blessure of andere bewegingsbeperkingen? Ons team van fysiotherapeuten staat voor u klaar. Binnen onze praktijk kunt u terecht voor diverse soorten therapieën. Hieronder staan deze voor u op een rij.

Arbeidsfysiotherapie
Kinderfysiotherapie
Manuele Fysiotherapie
Sportfysiotherapie
Sportblessures
Oedeemfysiotherapie
Oncologie fysiotherapie
Hydrotherapie
Podologie & podoposturale therapie

Fysiotherapie Heemstede

Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie Heemstede is lid van Stichting Keurmerk Fysiotherapie  en voldoet daarmee niet alleen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar gaat een stapje verder. Met aanvullende programma’s en het inzichtelijk maken van de kwaliteit. Onze fysiotherapie praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. (www.keurmerkfysiotherapie.nl)

Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie Heemstede volgt de Algemene Voorwaarden en Klachtenregeling van het KNGF.

 Fysiotherapie Heemstede

Over fysiotherapie

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:

• blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
• vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
• na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. Met de meeste klachten kun je terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer deze gespecialiseerde fysiotherapeut twijfelt dan verwijst hij of zij je door naar een (huis)arts. In de meeste gevallen kun je direct bij een fysiotherapeut terecht. Je hoeft dus niet eerst naar de huisarts.

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Een verwijzing is niet nodig voor fysiotherapie. Heb je een aandoening, een klacht of een blessure waarmee een fysiotherapeut je misschien kan helpen? In de meeste gevallen hoef je dan niet eerst naar je (huis)arts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat.

Deze lijst is opgesteld door de overheid. Op de lijst staan chronische aandoeningen (bijvoorbeeld Artrose) die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Ook voor jongeren onder de 18 jaar wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering. In de poliswaarden van je zorgverzekeraar kun je terugvinden of je een verwijzing nodig hebt van je huisarts of medisch specialist. Als je twijfelt, kun bij je fysiotherapeut terecht voor advies.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Ook als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen volgt eerst een uitgebreide intake, waarbij ook een aantal vragenlijsten moet worden ingevuld.

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt. 

Fysiotherapie behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

 Verzekerd van kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Een fysiotherapeut mag zelfstandig patiënten behandelen als hij of zij:

• een officiële studie fysiotherapie heeft afgerond met diploma;
• aan alle basiseisen voldoet;
• staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te waarborgen, staan alle fysiotherapeuten in een Kwaliteitsregister. Fysiotherapeuten mogen zich hier inschrijven als ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken volgens de officiële richtlijnen. Fysiotherapeuten die ingeschreven staan in een Kwaliteitsregister moeten geregeld bijscholingen volgen. Ze werken dus op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis.  Er bestaan 2 Kwaliteitsregisters in Nederland: Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF NL) en Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). 

Fysiotherapeutische technieken

In onze fysiotherapiepraktijk maken wij gebruik van de modernste technieken zoals

• echografie
• dry needling
• medical taping
• phystrac
• game ready
• podologische zooltjes

 

Fysiotherapie Heemstede

Waarom fysiotherapie bij Nieuw GROENENDAAL in Heemstede?

• Patiënt staat centraal
• Meer dan 20 jaar ervaring
• Moderne sport- en revalidatiezalen
• Contracten met alle zorgverzekeraars
• Moderne oefenapparatuur
• Alle specialisaties onder één dak
• Samenwerking tussen specialisaties
• Doorverwijzing tussen specialisten mogelijk
• Modernste technieken zoals echografie en dry needling
• Airconditioning in revalidatiezalen
• Digitale thuis revalidatieprogramma’s
• Fitness en groepslessen
• Samenwerking met onze sportafdeling
• Fysiosport lessen zoals RugFit en AquaFit

Meer informatie over fysiotherapie

BUITENSPORT- EN ONLINE LESSEN

FITNESS

We mogen buitensporten in groepjes van twee. Daarom hebben wij de tent weer opgezet en de buitengym ingericht. Je vindt hier fitnessmaterialen zoals spinning bikes, gewichten, matjes, bosus, wellnessballen, bankjes en een roeier. De buitengym is open van 08.00-20.00 uur. Het zijn weer blokken van 50 minuten.

 FITNESS CIRCUITS

Dit zijn korte intensieve fitnesslessen van 30 minuten waarbij je werkt aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans. Er wordt o.a. gewerkt met gewichten, ballen, elastieken en steps. Al je spieren komen hierbij aan de beurt. Deze lessen vinden dagelijks plaats op de parkeerplaats naast Nieuw Groenendaal. 

POWER WALK

Dit is een intensieve wandelvorm waarbij je heel veel stappen zet, actief je armen gebruikt en  krachtoefeningen worden gedaan met materialen uit de natuur. De lessen zijn  60 minuten, met een loopopdracht na afloop. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Annemarie. De lessen zijn op woensdag en vrijdag om 09.00 uur uur.

NORDIC WALKING

Dit is een wandelend langlaufen met gebruik van nordic poles. De nordic walking techniek zorgt ervoor dat je 90% van al je spieren activeert. Er is aandacht voor techniek en conditie. Er zijn nordic walking stokken beschikbaar. De lessen zijn 60 minuten, met een loopopdracht na afloop.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Rutger. De lessen zijn op dinsdag en donderdag om 11.30 uur uur.

SPORTIEF WANDELEN

Een actieve wandelvorm waarbij inspanning en gezelligheid wordt gecombineerd. Een fijne wandeltraining in de heerlijke  buitenlucht.  De lessen zijn 60 minuten, met een loopopdracht na afloop.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Judith. De lessen zijn op dinsdag om 09.00 uur.

BOOTCAMP

De trainingen bestaan intervaltraining en fitnessoefeningen. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen. Er wordt gebruikt gemaakt van fitnessmaterialen. Gegeven door bootcamp specialist Eva op woensdag 8.30 en zondag 10.00 op de parkeerplaats van Nieuw Groenendaal. De les duurt 50 minuten.

HIIT

 HIT is een intensieve intervaltraining van 30 minuten met gebruik van eigen lichaamsgewicht. Je verbetert snel je uithoudingsvermogen, snelheid en kracht Bovenal verbrand je veel calorieën.  De oefeningen zijn eenvoudig en makkelijk te volgen. Je kunt hierbij denken aan sprongvormen, burpees en pushups. De les is op woensdag 9.30 uur en op zondag om 11.00 uur. Dit alles onder de bezielende leiding van Eva. 

ONLINE LESSEN

 FACEBOOK

Maandag            09.00 Bodyshape

Woensdag          10.30 Workout of the Day

 

Zaterdag            09.00 Xcore                     10.00 BodyBalance 

Zondag               09.00 Spincombi

ZOOM

Maandag            10.00 Pilates                   19.15 BodyBalance         20.15 BodyPump

Dinsdag              09.00 uur Bodyshape 19.30 Yoga

Woensdag          10.00 PumpBalance

Donderdag         17.00 BodyBalance

Zondag               09.00 Yoga                    10.15 Pilates

Meld je aan via de Sportivity ap, het rooster kan wijzigen, deze zie je dan in de Sportivity app. De koffiecorner is gesloten. Kom en vertrek met een mondkapje op. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving. Heb je vragen mail dan naar info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. Veel plezier en blijf in beweging.

Sportieve groeten,

Team Nieuw Groenendaal

 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: