Hydrotherapie Heemstede

Je bent hier: Home Fysiotherapie / hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, waarbij u beweegt in warm water van 32º Celsius. Doel van Hydrotherapie is het verhogen van uw belastbaarheid. Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die moeite heeft met ´bewegen op het droge´ door lichamelijke beperkingen of klachten.

Tijdens de Hydrotherapie wordt u begeleid door de ervaren fysiotherapeuten van Nieuw GROENENDAAL, die samen met u in het water zijn.

Met welke klachten kunt u terecht voor Hydrotherapie bij Nieuw GROENENDAAL?

Beperking of klacht waardoor ´bewegen op het droge´ niet mogelijk is
Klachten van spieren en gewrichten (reuma en fibromyalgie)
Overgewicht
Een neurologische aandoening, zoals Parkinson, MS
Spierziekten
Hernia
Chronische pijn
Na een operatie aan een van de grote gewrichten of de wervelkolom
Hart- en longpatiënten
Balansproblemen
Iedereen die moeite heeft te ontspannen

Start Hydrotherapie in Heemstede

U krijgt een intake bij de fysiotherapeut die bekijkt of Hydrotherapie voor u de juiste behandeling is. Na de intake gaat u bewegen in het water, waarbij u op individuele basis begeleid wordt door één van onze fysiotherapeuten.

Vergoeding Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie die conform uw verzekering wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

AquaFit Heemstede

U kunt deelnemen aan AquaFit bij Nieuw Groenendaal als u geen zorgindicatie heeft voor fysiotherapie, maar wel onder begeleiding wil bewegen in warm water. Ook biedt AquaFit u de mogelijkheid te blijven bewegen in warm water, nadat u hydrotherapie heeft gehad en uw persoonlijke fysiotherapeutische doelen zijn behaald.

Wanneer kunt u deelnemen aan AquaFit in Heemstede?

U heeft geen of niet langer een zorgindicatie voor Hydrotherapie
‘Bewegen op het droge’ is voor u moeilijk of niet mogelijk
U heeft klachten van spieren of gewrichten
U wil graag in warm water bewegen, onder kwalitatief hoogwaardige begeleiding

Verschil AquaFit en Hydrotherapie

Bij AquaFit gaat u trainen in een kleine groep begeleid door een gespecialiseerde trainer. Dit valt onder de medische fitness lessen. Daarvoor kunt u een abonnement afsluiten. Hier vindt u een overzicht van onze tarieven. Bij Hydrotherapie is er sprake van individuele begeleiding. Dit is een fysiotherapeutische behandeling op basis van een zorgindicatie.

Hydrotherapie tijden Heemstede

De tijden voor Hydrotherapie en AquaFit zijn maandag 12.15 uur en dinsdag en donderdag om 14.30 uur. In de schoolvakanties schuiven alle tijden door naar 17.15 uur. Alle lessen en therapie worden gegeven in het verwarmde zwembad van Sportplaza in Heemstede.

Heeft u interesse, vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met u op!

Meer informatie over hydrotherapie

 

BUITENSPORT ROOSTER

 

FITNESS

Wij hebben de tent weer opgezet en de buitengym ingericht. Je vindt hier fitnessmaterialen zoals spinning bikes, gewichten, matjes, bosus, wellnessballen, bankjes en een roeier. De buitengym is open van 08.00-21.00 uur (vanaf 31 maart).

 FITNESS CIRCUITS

Dit zijn korte intensieve fitnesslessen van 30 minuten waarbij je werkt aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans. Er wordt o.a. gewerkt met gewichten, ballen, elastieken en steps. Al je spieren komen hierbij aan de beurt. Deze lessen vinden dagelijks plaats op de parkeerplaats naast Nieuw Groenendaal.

Lestijden maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 19.30 uur

Lestijden zaterdag t/m zondag tussen 09.30 en 12.30 uur

POWER WALK

Dit is een intensieve wandelvorm waarbij je heel veel stappen zet, actief je armen gebruikt en  krachtoefeningen worden gedaan met materialen uit de natuur.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden woensdag en vrijdag om 09.00 uur.

NORDIC WALKING

Dit is een wandelend langlaufen met gebruik van nordic poles. De nordic walking techniek zorgt ervoor dat je 90% van al je spieren activeert. Er is aandacht voor techniek en conditie. Er zijn nordic walking stokken beschikbaar. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Rutger.

Lestijden dinsdag en donderdag om 11.30 uur.

SPORTIEF WANDELEN

Een actieve wandelvorm waarbij inspanning en gezelligheid wordt gecombineerd. Een fijne wandeltraining in de heerlijke  buitenlucht. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden maandag,dinsdag en donderdag om 09.00 uur.

BOOTCAMP

De trainingen bestaan intervaltraining en fitnessoefeningen. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen. Er wordt gebruikt gemaakt van fitnessmaterialen. 

Lestijden woensdag 09.00 uur, zondag 09.00 uur en 10.00 uur.

HIIT

 HIT is een intensieve intervaltraining van 30 minuten met gebruik van eigen lichaamsgewicht. Je verbetert snel je uithoudingsvermogen, snelheid en kracht Je kunt hierbij denken aan sprongvormen, burpees en pushups.

Lestijd zondag 11.00 uur. 

EASYFIT

Lestijden dinsdag en donderdag 11.30 uur (vanaf 13 april)

BODYSHAPE

Lestijd maandag 09.00 uur parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 12 april)

WIELREN TRAINING

Lestijd woensdag 07.30 uur start parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 14 april)

ONLINE LESROOSTER

ZOOM

Maandag            10.00 Pilates                   19.15 BodyBalance         20.15 BodyPump

Dinsdag              19.30 Yoga

Woensdag          10.00 PumpBalance

Donderdag         17.00 BodyBalance

Zondag                10.00 Pilates

Meld je aan via de Sportivity ap, het rooster kan wijzigen, deze zie je dan in de Sportivity app. De koffiecorner is gesloten. Kom en vertrek met een mondkapje op. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving. Heb je vragen mail dan naar info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. Veel plezier en blijf in beweging.

Sportieve groeten,

Team Nieuw Groenendaal

 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: