Fitness voor ouderen in

Heemstede, Haarlem en omstreken

Fitness voor ouderen

U wilt fit en vitaal worden en blijven?

U wilt op een verantwoorde manier bewegen?

Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wij zijn een fysiosportcentrum in Heemstede met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van seniorenfitness . Wij bieden een plaats voor iedereen. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Van jong naar ouder, van gezond naar wat beperkter. Goed opgeleide trainers en fysiotherapeuten staan voor u klaar zodat u op de juiste manier uw doelen bereikt.

Herkent u zich in deze doelen?

Op een verantwoorde manier bewegenfitness voor ouderen

Aangepaste fitness voor senioren
Af van fysieke klachten of verhoogde bloeddruk
In goede gezondheid genieten
Na een blessure weer zorgeloos bewegen
Begeleid sporten met een instructeur
In een gezellige omgeving sporten met andere mensen
Fysiotherapeutische ondersteuning

Nieuw GROENENDAAL is de sportschool voor ouderen in Heemstede en Haarlem

Bij Nieuw Groenendaal oefent en traint iedereen door elkaar heen. Revaliderende mensen, afslankers, sporters, validen en minder validen, jongeren en ouderen. Dat maakt voor een prettige, gezellige sfeer. Onze oudste deelnemer is ruim 90 jaar! Daarnaast is ieder mens uniek, dus geven wij u dan ook een advies op maat. Tevens geloven wij dat een gezonde leefstijl meer is dan alleen sporten. Ook ontspanning en plezier zijn belangrijke onderdelen. Onze trainers helpen u graag uw doelen te behalen en uw motivatie vast te houden.

Onze oudere leden houden zich o.a. fit en vitaal met:Aquafit

Fysiosport groepslessen
Begeleid fitnessprogramma op maat
AquaFit 
Yoga en Pilates
Sportief wandelen
Spinning
Gezellig samen zijn in onze lounge
Sauna

De voordelen van fitness voor ouderen

Het trainen met gewicht en weerstand heeft veel voordelen voor ouderen. Zo is er een vermindering van de klachten en symptomen van aandoeningen zoals artritis, osteoporose, rugpijn, diabetes en depressies. Ouderen die gezondheidsproblemen hebben kunnen profiteren van de voordelen die krachttraining biedt. Een paar keer krachtoefeningen per week kan de klachten verminderen. Het heeft daarnaast een voordeel voor de mentale gesteldheid.

Onderzoeken over fitness training voor ouderen

Onderzoek toont aan dat sporten het verouderen van het lichaam vertraagd. Er zijn verschillen tussen cardio oefeningen en krachttraining. Cardio training zoals wandelen en fietsen heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het vergroot de capaciteit van de longen, het hart wordt sterker en de conditie en het uithoudingsvermogen worden verbeterd. Het zorgt er echter niet voor dat de spieren sterker worden of in massa toenemen. Krachttraining zorgt hier wel voor. Door krachttraining worden de spieren sterker, neemt de spiermassa toe en worden de botten sterker. Uit onderzoeken blijkt dat senioren ook tot op hogere leeftijd nog aan spierkracht kunnen winnen met alle bijkomende voordelen van dien.

Artritis

Onderzoeken tonen aan dat de pijn door artritis verminderd wordt door krachttraining. De spierkracht wordt verbeterd evenals de fysieke prestaties. De symptomen en klachten van artritis worden minder door krachttraining.

Betere balans

Als de krachtoefeningen op een goede manier worden uitgevoerd dan wordt de balans van de persoon verbeterd. De flexibiliteit verbetert ook waardoor de kans op vallen kleiner wordt.

Sterkere botten

Op oudere leeftijd neemt de botmassa snel af. Krachttraining kan ervoor zorgen dat de botmassa weer toeneemt. De botten worden sterker waardoor de kans op breuken wordt verminderd bij ouderen.

Behouden van gewicht

Naarmate men ouder wordt neemt de spiermassa steeds meer af. De vetmassa neemt echter toe. Door krachttraining kan dit omgekeerd worden zodat de spiermassa weer toeneemt of gelijk blijft. De vetmassa kan verminderd worden door krachttraining. Krachttraining kan het metabolisme met meer dan 10 procent versnellen.

Stabiel bloedsuikergehalte

Uit onderzoeken blijkt dat krachttraining een positief effect heeft op het bloedsuikergehalte. Dit is met name interessant voor ouderen met diabetes.

Betere mentale gesteldheid

Krachttraining zorgt voor een betere mentale gesteldheid dat behulpzaam kan zijn in het bestrijden van depressies. Het zorgt ervoor dat hormonen vrijkomen die voor een beter gevoel zorgen. Als ouderen kracht oefeningen doen worden ze sterker waardoor het zelfvertrouwen groeit en het zelfbeeld.

Beter slapen

Mensen die sporten slapen beter dan mensen die niet sporten. Door te sporten wordt er langer geslapen maar ook dieper. Er zijn minder onderbrekingen tijdens de slaap en er wordt sneller ingeslapen.

Gezonder hart

Voor ouderen heeft krachttraining een positieve invloed op het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten. Door de krachttraining wordt het hart sterker. Krachttraining verbetert de aerobe capaciteit maar in mindere mate dan cardio training.

Mogelijkheden om te starten!

Graag bieden wij u aan het gewoon een keer vrijblijvend te komen uitproberen. Verder kunt u starten met bijvoorbeeld ons 10 weken fitplan of met verschillende abonnementen.

Interesse in ouderen fitness in Heemstede, Haarlem en omstreken?

Heeft u interesse klik dan hier, vul het formulier in en wij nemen contact met u op!

Meer informatie over fitness voor ouderen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: