Fitness voor ouderen in Heemstede, Haarlem en omstreken

Fitness voor ouderen

U wilt fit en vitaal worden en blijven?

Op een verantwoorde manier bewegen?

Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wij zijn een fysio sportcentrum in Heemstede met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van seniorenfitness . Wij bieden een plaats voor iedereen. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Van jong naar ouder, van gezond naar wat beperkter. Goed opgeleide trainers en fysiotherapeuten staan voor u klaar zodat u op de juiste manier uw doelen bereikt.

Herkent u zich in deze doelen?

Op een verantwoorde manier bewegen

fitness voor ouderen

Aangepaste fitness voor senioren
Af van fysieke klachten of verhoogde bloeddruk
In goede gezondheid genieten
Na een blessure weer zorgeloos bewegen
Begeleid sporten met een instructeur
In een gezellige omgeving sporten met andere mensen
Fysiotherapeutische ondersteuning

Nieuw GROENENDAAL is de sportschool voor ouderen in Heemstede en Haarlem

Bij Nieuw Groenendaal oefent en traint iedereen door elkaar heen. Revaliderende mensen, afslankers, sporters, validen en minder validen, jongeren en ouderen. Dat maakt voor een prettige, gezellige sfeer. Onze oudste deelnemer is 93 jaar! Daarnaast is ieder mens uniek, dus geven wij u dan ook een advies op maat. Tevens geloven wij dat een gezonde lifestyle meer is dan alleen sporten. Ook ontspanning en plezier zijn belangrijke onderdelen. Onze leefstijl coaches helpen u graag uw doelen te behalen en uw motivatie vast te houden.

Onze oudere leden houden zich o.a. fit en vitaal met:Aquafit

Fysiosport groepslessen
Begeleid fitnessprogramma op maat
AquaFit obv fysiotherapeut
Yoga en Pilates
Sportief wandelen
Spinning
Gezellig samen zijn in onze lounge
Sauna

De voordelen van fitness voor ouderen

Het trainen met gewicht en weerstand heeft veel voordelen voor ouderen. Zo is er een vermindering van de klachten en symptomen van aandoeningen zoals artritis, osteoporose, rugpijn, diabetes en depressies. Ouderen die gezondheidsproblemen hebben kunnen profiteren van de voordelen die krachttraining biedt. Een paar keer krachtoefeningen per week kan de klachten verminderen. Het heeft daarnaast een voordeel voor de mentale gesteldheid.

Onderzoeken over fitness training voor ouderen

Onderzoek toont aan dat sporten het verouderen van het lichaam vertraagd. Er zijn verschillen tussen cardio oefeningen en krachttraining. Cardio training zoals wandelen en fietsen heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het vergroot de capaciteit van de longen, het hart wordt sterker en de conditie en het uithoudingsvermogen worden verbeterd. Het zorgt er echter niet voor dat de spieren sterker worden of in massa toenemen. Krachttraining zorgt hier wel voor. Door krachttraining worden de spieren sterker, neemt de spiermassa toe en worden de botten sterker. Uit onderzoeken blijkt dat senioren ook tot op hogere leeftijd nog aan spierkracht kunnen winnen met alle bijkomende voordelen van dien.

Artritis

Onderzoeken tonen aan dat de pijn door artritis verminderd wordt door krachttraining. De spierkracht wordt verbeterd evenals de fysieke prestaties. De symptomen en klachten van artritis worden minder door krachttraining.

Betere balans

Als de krachtoefeningen op een goede manier worden uitgevoerd dan wordt de balans van de persoon verbeterd. De flexibiliteit verbetert ook waardoor de kans op vallen kleiner wordt.

Sterkere botten

Op oudere leeftijd neemt de botmassa snel af. Krachttraining kan ervoor zorgen dat de botmassa weer toeneemt. De botten worden sterker waardoor de kans op breuken wordt verminderd bij ouderen.

Behouden van gewicht

Naarmate men ouder wordt neemt de spiermassa steeds meer af. De vetmassa neemt echter toe. Door krachttraining kan dit omgekeerd worden zodat de spiermassa weer toeneemt of gelijk blijft. De vetmassa kan verminderd worden door krachttraining. Krachttraining kan het metabolisme met meer dan 10 procent versnellen.

Stabiel bloedsuikergehalte

Uit onderzoeken blijkt dat krachttraining een positief effect heeft op het bloedsuikergehalte. Dit is met name interessant voor ouderen met diabetes.

Betere mentale gesteldheid

Krachttraining zorgt voor een betere mentale gesteldheid dat behulpzaam kan zijn in het bestrijden van depressies. Het zorgt ervoor dat hormonen vrijkomen die voor een beter gevoel zorgen. Als ouderen kracht oefeningen doen worden ze sterker waardoor het zelfvertrouwen groeit en het zelfbeeld.

Beter slapen

Mensen die sporten slapen beter dan mensen die niet sporten. Door te sporten wordt er langer geslapen maar ook dieper. Er zijn minder onderbrekingen tijdens de slaap en er wordt sneller ingeslapen.

Gezonder hart

Voor ouderen heeft krachttraining een positieve invloed op het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten. Door de krachttraining wordt het hart sterker. Krachttraining verbetert de aerobe capaciteit maar in mindere mate dan cardio training.

Mogelijkheden om te starten!

Graag bieden wij u aan het gewoon een keer vrijblijvend te komen uitproberen. Verder kunt u starten met bijvoorbeeld ons 10 weken fitplan of met verschillende abonnementen.

Interesse in ouderen fitness in Heemstede, Haarlem en omstreken?

Heeft u interesse klik dan hier, vul het formulier in en wij nemen contact met u op!

Meer informatie over fitness voor ouderen

BUITENSPORT- EN ONLINE LESSEN

FITNESS

We mogen buitensporten in groepjes van twee. Daarom hebben wij de tent weer opgezet en de buitengym ingericht. Je vindt hier fitnessmaterialen zoals spinning bikes, gewichten, matjes, bosus, wellnessballen, bankjes en een roeier. De buitengym is open van 08.00-20.00 uur. Het zijn weer blokken van 50 minuten.

 FITNESS CIRCUITS

Dit zijn korte intensieve fitnesslessen van 30 minuten waarbij je werkt aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans. Er wordt o.a. gewerkt met gewichten, ballen, elastieken en steps. Al je spieren komen hierbij aan de beurt. Deze lessen vinden dagelijks plaats op de parkeerplaats naast Nieuw Groenendaal. 

POWER WALK

Dit is een intensieve wandelvorm waarbij je heel veel stappen zet, actief je armen gebruikt en  krachtoefeningen worden gedaan met materialen uit de natuur. De lessen zijn 30 minuten, met een loopopdracht na afloop. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Annemarie. De lessen zijn op woensdag en vrijdag om 09.00 uur en 09.30 uur.

NORDIC WALKING

Dit is een wandelend langlaufen met gebruik van nordic poles. De nordic walking techniek zorgt ervoor dat je 90% van al je spieren activeert. Er is aandacht voor techniek en conditie. Er zijn nordic walking stokken beschikbaar. De lessen zijn 30 minuten, met een loopopdracht na afloop.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Rutger. De lessen zijn op dinsdag en donderdag om 11.30 uur en 12.30 uur.

SPORTIEF WANDELEN

Een actieve wandelvorm waarbij inspanning en gezelligheid wordt gecombineerd. Een fijne wandeltraining in de heerlijke  buitenlucht.  De lessen zijn 30 minuten, met een loopopdracht na afloop.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Judith. De lessen zijn op dinsdag om 09.00 uur en 09.30 uur.

ONLINE LESSEN

 FACEBOOK

Maandag            09.00 Bodyshape            09.35 Pilates                    10.00 EasyFit

Dinsdag              09.00 Yoga                       09.35 Xcore

Woensdag          09.00 Spincombi            09.35 Buikspieren

Donderdag         09.00 Spinning               10.00 Pilates

Zondag               09.00 Yoga                        10.00 Spinning              10.35 HIIT

ZOOM

Maandag            19.15 BodyBalance         20.15 BodyPump

Woensdag          10.00 PumpBalance

Donderdag         17.00 BodyBalance

Meld je aan via de Sportivity ap, het rooster kan wijzigen, deze zie je dan in de Sportivity app. De koffiecorner is gesloten. Kom en vertrek met een mondkapje op. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving. Heb je vragen mail dan naar info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. Veel plezier en blijf in beweging.

Sportieve groeten,

Team Nieuw Groenendaal

 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: