Valpreventie (OTAGO) Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is het sport – en revalidatiecentrum van de regio Heemstede. Bij ons kunt u terecht voor valpreventie training en – voorlichting door gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Sta sterk! Valpreventieprogramma Heemstede

Onder senioren is vallen een groot probleem met vaak ingrijpende, persoonlijke, maatschappelijke en financiële gevolgen. Jaarlijks vallen ongeveer één miljoen 65 plussers. Soms vaak met ernstige gevolgen waar men op oudere leeftijd vaak moeilijk van herstelt. Het risico om te vallen wordt vaak groter door verval van kracht en/of coördinatie. Dat is bij uitstek ons specialisme. Wij bieden een individueel oefenprogramma (OTAGO) dat thuis kan worden uitgevoerd. Uit onderzoek komt naar voren dat er tot 40% minder valincidenten optreden bij mensen die dit oefenprogramma hebben gevolgd.

Fitness revalidatie ouderen

Voordelen van het OTAGO valpreventie programma Heemstede

Een aantal gespecialiseerde fysiotherapiepraktijken, waaronder Nieuw GROENENDAAL, hebben zich in het StaSterk! netwerk verenigd. Zij hebben de volledige kennis en achtergrond van het OTAGO oefenprogramma doorgrond en kunnen u hiermee helpen. OTAGO is een thuis-oefenprogramma met een aantal voordelen ten opzichte van andere programma’s:

  • Het wordt bij u thuis gegeven zodat u in uw eigen omgeving kunt trainen.
  • Het betreft een aantal bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis en verder telefonisch contact.
  • U krijgt een zeer duidelijke oefenmap met afbeeldingen en instructies. Oefeningen worden per keer op uw niveau en uw situatie toegespitst.
  • Wij vragen u voor een goed resultaat om iedere dag óf te oefenen óf te wandelen (tot een half uur).

Trainingsprogramma senioren Heemstede

Indien er sprake is van ontoereikende kracht of stabiliteit in de benen kan ons trainingsprogramma (OTAGO) iets voor u betekenen. Het trainingsprogramma omvat mobiliteit-, kracht en coördinatie oefeningen. Belangrijk onderdeel van het succes van dit programma is uw inzet. Het gehele programma duurt een jaar, waarbij er regelmatig overleg met u zal zijn. De fysiotherapeut zal u een aantal keer thuis bezoeken om de oefeningen door te nemen. Later zal de therapeut nog een aantal keren telefonisch contact met u zoeken om de vorderingen door te nemen.

Deelname valpreventie Heemstede

Als u besluit mee te doen krijgt u bij het eerste bezoek een pakket. Hierin zitten:

  1. Een agenda om het geoefende in bij te houden
  2. Een map met afbeeldingen en instructies
  3. Een oefengewicht

Vergoeding valpreventie

De kosten voor de bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis worden vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering, indien u die hebt afgesloten. Wij zijn aangesloten bij de Sta Sterk! Fysiopraktijken die het OTAGO oefenprogramma aanbieden. U heeft wel een verwijzing nodig van een arts.

Meer informatie over valpreventie

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: