Sporten tijdens zwangerschap

Zwanger en Fit is een actieve zwangerschapsles. Zwangerschapsgym met aandacht voor conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken, ontspanning en ademhalingstechnieken. Dit in combinatie met theorieles over zwanger zijn en de bevalling.

Elke donderdag 20.00 uur

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Je gaat een bijzondere periode tegemoet!

Was je vóór je zwangerschap aan het sporten, dan kan je tijdens de cursus Zwanger & Fit je eigen niveau behouden. Iedereen sport op haar eigen tempo en intensiteit.

Bewegen en sporten tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk. Door het sporten zal je bloedsomloop goed blijven stromen waardoor jij en je kindje genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Door te sporten tijdens je zwangerschap blijf je fit, sterk, soepel en zal je minder klachten ervaren. Ga je fit de bevalling in? Dan is je herstel na de bevalling relatief snel!

Wat doen we in de les Zwanger & Fit?

Tijdens de les geef ik aandacht aan de conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken. Hiervoor wordt onder andere de Pilatesmethode gebruikt. We doen oefeningen op muziek en ik zet een circuitje uit. Iedereen kan dus op haar eigen tempo en niveau sporten. We sluiten de les af met aandacht voor ontspanning, ademhaling en theorie over de zwangerschap, bevalling-, en kraamperiode. Daarnaast is er gelegenheid voor vragen en/of het delen van ervaringen.

Bewustwording en bewegen tijdens je zwangerschap is belangrijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje.

Partneravond bij Zwanger & Fit

In overleg met de groep plannen we een partneravond.

Rust en vertrouwen tijdens een bevalling zijn enorm belangrijk. Door duidelijkheid te creëren hoop ik een stukje angst en onzekerheid weg te nemen. Een ontspannen sfeer bevalt goed :-).

Wat kan je partner doen tijdens de bevalling? Op een informele manier krijgen jullie informatie over het verloop van een natuurlijke bevalling. We bespreken het belang van rust en vertrouwen, en hoe jullie het hoofd koel en het hart warm houden als het erop aankomt. Hoe kunnen partners helpen bij het opvangen van de weeën, wat zijn de verschillen tussen een thuis- en een ziekenhuisbevalling, en wat gebeurt er eigenlijk in de kraamtijd?

Waarom zwangerschapsgym bij Nieuw GROENENDAAL?

Docente Lisa is moederZwangerschapsgym Heemstede
Persoonlijke benadering
Actief, sportief
Ontspanning, ademhalingstechnieken
Theorie
Kleine groepen
Pilates methode
Samenwerking met fysiotherapie
Gebruik van fitness faciliteiten
Ruim aanbod van groepslessen

Voor meer informatie, neem contact op met Lisa Meijer, lisa@studiorondommama.nl, https://studiorondommama.nl

Mama weer Fit!

Elke woensdag 20.00 uur.

Back in shape na de bevalling

Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Je bent mama geworden en er verandert een hoop voor je lichaam. Zes weken na de bevalling kan je weer sporten. Alleen weet je niet wat je lichaam op het moment aankan. In de nieuwe les ’Mama weer Fit’ is er persoonlijke aandacht voor elke moeder.

We werken aan je conditie, maar ook het versterken van je lichaam, het sluiten van je buikspieren en het herstel van je bekkenbodem. Je kan instromen wanneer jij er klaar voor bent. Deze les is een goede opstap om later je eigen sportactiviteit weer op te kunnen pakken.

Doe mee met Mamma weer Fit wanneer jij er klaar voor bent.

Je kunt instromen wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent. Neem de tijd voor je herstel. Dus ook als je jongste al ouder dan een jaar is, mag je gewoon meedoen! Deze les is een goede voorbereiding wanneer je later je eigen sportactiviteit weer op wilt pakken.

De les wordt gegeven op woensdagavond om 20.00 uur.

Heb je lessen over van de Zwanger & Fit cursus? Je kan maximaal twee bezoeken gebruiken voor Mama weer Fit.

Voor meer informatie, neem contact op met Lisa Meijer lisa@studiorondommama.nl, https://studiorondommama.nl

Tarieven Mama weer Fit

 • 40 lessen (20x mama weer fit en 1x per week vrij gebruik van de fitness)
  € 300, – 22 weken geldig
 • 20 lessen (10x mama weer fit en 1x per week vrij gebruik van de fitness)
  € 155, – 12 weken geldig
 • 20 lessen (alleen mama weer fit) € 225, – 22 weken geldig
 • 10 lessen (alleen mama weer fit) € 115, – 12 weken geldig
Meer informatie over zwanger en fit

Aangepaste maatregelen

 

De gedeeltelijke Lock down is van kracht en gelukkig mogen wij openblijven.  Dit geldt voor zowel de praktijk als de sportschool.  Wij kunnen min of meer volgens dezelfde regels doordraaien met een paar kleine aanpassingen. Hieronder de aanpassingen en ons sportaanbod voor de komende periode. 

Kleedkamers en douches 

 Onze kleedkamers en douches zijn in principe gesloten, maar mogen wel gebruikt worden voor de lockers en het toilet. Maar als het niet nodig is om de kleedkamers te gebruiken dan vragen wij jullie om zoveel mogelijk de tassen en jassen in de hal boven te plaatsen en het pand na de training via de welbekende nooddeur te verlaten. Dit om zo min mogelijk contacten te laten plaatsvinden. De sauna’s blijven wel open en de saunagangers mogen gebruik maken van de douches. De kleedkamers zijn door de luchtzuiveringsinstallatie met UV-C licht optimaal veilige ruimtes. 

 Groepslessen 

 Voor de groepslessen binnen en buiten geldt een maximaal aantal van 12 deelnemers. Voor de spinninglessen is dit 10. De belangrijkste regel blijft 1,5 meter afstand. Voor de buitenlessen en zwembadlessen geldt tevens dat het aantal deelnemers per les wordt onderverdeeld in groepjes van 4. Dus bij een maximaal aantal deelnemers van 12 krijg je 3 groepjes van 4 waarbij de afstand onderling 1,5 meter moet zijn en de afstand tussen de groepjes meer dan 1,5 meter. 

 Koffiecorner 

 Onze koffiecorner blijft helaas gesloten voor sportende klanten en patiënten. De lounge is vooral bedoeld voor wachtende patiënten. Wij willen onze sportende leden vragen direct naar boven te gaan naar de fitnesszaal of aerobiczaal en na afloop niet te socializen in de lounge. Hoe minder mensen in de wachtruimte hoe veiliger. 

 Mondkapjes 

 Ons dringende advies is om mondkapjes te gebruiken. Dit geldt voor patiënten en sportende klanten. Wij adviseren om met een mondkapje binnen te komen tot aan de sportzaal. Tijdens het sporten hoef je geen mondkapje op en na het sporten weer wel zolang je binnen het pand bent.  Wij zullen als personeel ook zoveel mogelijk de mondkapjes dragen tijdens het lopen door de gangen, behandelkamers en oefenzalen 

 Sport aanbod 

Al onze lessen zijn gebaseerd op het protocol ‘Verantwoord Sporten protocol’ voor een veilige sportomgeving. Hieronder de activiteiten die wij aanbieden in november 

 •  Fitness 
 • Groepslessen binnen 
 • Buitensportlessen 
 • AquaFit zwembad 
 • Sauna 

Je kunt onbeperkt reserveren via onze Sportivity reserveringsapp. De cardio apparatuur in de fitnesszaal kan worden gebruikt voor lichte training voor maximaal 10 minuten per apparaat. Voor het reserveren kun je onze Sportivity app downloaden via de app stores. Samen met je emailadres als gebruikersnaam en je aangemaakte password krijg je toegang tot Sportivity. Je kunt onbeperkt lessen reserveren. Je kunt je ook in de app afmelden als je niet komt. Dit is voor ons belangrijk aangezien we nu nog een maximaal aantal sporters kunnen toelaten. Je kunt je lessen 8 dagen van tevoren boeken.  

Heb je vragen laat het ons weten via email info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: