Sporten tijdens zwangerschap

Zwanger en Fit is een actieve zwangerschapsles. Zwangerschapsgym met aandacht voor conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken, ontspanning en ademhalingstechnieken. De les is Pilates based. Dit in combinatie met theorieles over zwanger zijn en de bevalling.

Elke donderdag 19.00 uur

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Je gaat een bijzondere periode tegemoet!

Was je vóór je zwangerschap aan het sporten, dan kan je tijdens de cursus Zwanger & Fit je eigen niveau behouden. Iedereen sport op haar eigen tempo en intensiteit.

Bewegen en sporten tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk. Door het sporten zal je bloedsomloop goed blijven stromen waardoor jij en je kindje genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Door te sporten tijdens je zwangerschap blijf je fit, sterk, soepel en zal je minder klachten ervaren. Ga je fit de bevalling in? Dan is je herstel na de bevalling relatief snel!

Wat doen we in de les Zwanger & Fit?

Tijdens de les geef ik aandacht aan de conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken. Hiervoor wordt onder andere de Pilatesmethode gebruikt. We doen oefeningen op muziek en ik zet een circuitje uit. Iedereen kan dus op haar eigen tempo en niveau sporten. We sluiten de les af met aandacht voor ontspanning, ademhaling en theorie over de zwangerschap, bevalling-, en kraamperiode. Daarnaast is er gelegenheid voor vragen en/of het delen van ervaringen.

Bewustwording en bewegen tijdens je zwangerschap is belangrijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje.

Partneravond bij Zwanger & Fit

In overleg met de groep plannen we een partneravond.

Rust en vertrouwen tijdens een bevalling zijn enorm belangrijk. Door duidelijkheid te creëren hoop ik een stukje angst en onzekerheid weg te nemen. Een ontspannen sfeer bevalt goed :-).

Wat kan je partner doen tijdens de bevalling? Op een informele manier krijgen jullie informatie over het verloop van een natuurlijke bevalling. We bespreken het belang van rust en vertrouwen, en hoe jullie het hoofd koel en het hart warm houden als het erop aankomt. Hoe kunnen partners helpen bij het opvangen van de weeën, wat zijn de verschillen tussen een thuis- en een ziekenhuisbevalling, en wat gebeurt er eigenlijk in de kraamtijd?

Waarom zwangerschapsgym bij Nieuw GROENENDAAL?

Docente Lisa is moederZwangerschapsgym Heemstede
Persoonlijke benadering
Actief, sportief
Ontspanning, ademhalingstechnieken
Theorie
Kleine groepen
Pilates methode
Samenwerking met fysiotherapie
Gebruik van fitness faciliteiten
Ruim aanbod van groepslessen

Voor meer informatie, neem contact op met Lisa Meijer, lisa@studiorondommama.nl, https://studiorondommama.nl

Postnatale Pilates Workout

Elke donderdag 20.15 uur.

Back in shape na de bevalling

Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Je bent mama geworden en er verandert een hoop voor je lichaam. Zes weken na de bevalling kan je weer sporten. Alleen weet je niet wat je lichaam op het moment aankan. In de nieuwe les Postnatale Pilates’ is er persoonlijke aandacht voor elke moeder.

We werken aan je conditie, maar ook het versterken van je lichaam, het sluiten van je buikspieren en het herstel van je bekkenbodem. Je kan instromen wanneer jij er klaar voor bent. Deze les is een goede opstap om later je eigen sportactiviteit weer op te kunnen pakken.

Doe mee met Postnatale Pilates wanneer jij er klaar voor bent.

Je kunt instromen wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent. Neem de tijd voor je herstel. Dus ook als je jongste al ouder dan een jaar is, mag je gewoon meedoen! Deze les is een goede voorbereiding wanneer je later je eigen sportactiviteit weer op wilt pakken.

De les wordt gegeven op donderdag om 20.15 uur.

Heb je lessen over van de Zwanger & Fit cursus? Je kan maximaal 1 bezoek gebruiken voor Postnatale Pilates.

Voor meer informatie, neem contact op met Lisa Meijer lisa@studiorondommama.nl, https://studiorondommama.nl

Meer informatie over zwanger en fit

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: