Sporten tijdens zwangerschap

Zwanger en Fit is een actieve zwangerschapsles. Zwangerschapsgym met aandacht voor conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken, ontspanning en ademhalingstechnieken. Dit in combinatie met theorieles over zwanger zijn en de bevalling.

Elke donderdag 20.00 uur

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Je gaat een bijzondere periode tegemoet!

Was je vóór je zwangerschap aan het sporten, dan kan je tijdens de cursus Zwanger & Fit je eigen niveau behouden. Iedereen sport op haar eigen tempo en intensiteit.

Bewegen en sporten tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk. Door het sporten zal je bloedsomloop goed blijven stromen waardoor jij en je kindje genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Door te sporten tijdens je zwangerschap blijf je fit, sterk, soepel en zal je minder klachten ervaren. Ga je fit de bevalling in? Dan is je herstel na de bevalling relatief snel!

Wat doen we in de les Zwanger & Fit?

Tijdens de les geef ik aandacht aan de conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken. Hiervoor wordt onder andere de Pilatesmethode gebruikt. We doen oefeningen op muziek en ik zet een circuitje uit. Iedereen kan dus op haar eigen tempo en niveau sporten. We sluiten de les af met aandacht voor ontspanning, ademhaling en theorie over de zwangerschap, bevalling-, en kraamperiode. Daarnaast is er gelegenheid voor vragen en/of het delen van ervaringen.

Bewustwording en bewegen tijdens je zwangerschap is belangrijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje.

Partneravond bij Zwanger & Fit

In overleg met de groep plannen we een partneravond.

Rust en vertrouwen tijdens een bevalling zijn enorm belangrijk. Door duidelijkheid te creëren hoop ik een stukje angst en onzekerheid weg te nemen. Een ontspannen sfeer bevalt goed :-).

Wat kan je partner doen tijdens de bevalling? Op een informele manier krijgen jullie informatie over het verloop van een natuurlijke bevalling. We bespreken het belang van rust en vertrouwen, en hoe jullie het hoofd koel en het hart warm houden als het erop aankomt. Hoe kunnen partners helpen bij het opvangen van de weeën, wat zijn de verschillen tussen een thuis- en een ziekenhuisbevalling, en wat gebeurt er eigenlijk in de kraamtijd?

Waarom zwangerschapsgym bij Nieuw GROENENDAAL?

Docente Lisa is moederZwangerschapsgym Heemstede
Persoonlijke benadering
Actief, sportief
Ontspanning, ademhalingstechnieken
Theorie
Kleine groepen
Pilates methode
Samenwerking met fysiotherapie
Gebruik van fitness faciliteiten
Ruim aanbod van groepslessen

Voor meer informatie, neem contact op met Lisa Meijer, lisa@studiorondommama.nl, https://studiorondommama.nl

Mama weer Fit!

Elke woensdag 20.00 uur.

Back in shape na de bevalling

Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Je bent mama geworden en er verandert een hoop voor je lichaam. Zes weken na de bevalling kan je weer sporten. Alleen weet je niet wat je lichaam op het moment aankan. In de nieuwe les ’Mama weer Fit’ is er persoonlijke aandacht voor elke moeder.

We werken aan je conditie, maar ook het versterken van je lichaam, het sluiten van je buikspieren en het herstel van je bekkenbodem. Je kan instromen wanneer jij er klaar voor bent. Deze les is een goede opstap om later je eigen sportactiviteit weer op te kunnen pakken.

Doe mee met Mamma weer Fit wanneer jij er klaar voor bent.

Je kunt instromen wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent. Neem de tijd voor je herstel. Dus ook als je jongste al ouder dan een jaar is, mag je gewoon meedoen! Deze les is een goede voorbereiding wanneer je later je eigen sportactiviteit weer op wilt pakken.

De les wordt gegeven op woensdagavond om 20.00 uur.

Heb je lessen over van de Zwanger & Fit cursus? Je kan maximaal twee bezoeken gebruiken voor Mama weer Fit.

Voor meer informatie, neem contact op met Lisa Meijer lisa@studiorondommama.nl, https://studiorondommama.nl

Tarieven Mama weer Fit

  • 40 lessen (20x mama weer fit en 1x per week vrij gebruik van de fitness)
    € 300, – 22 weken geldig
  • 20 lessen (10x mama weer fit en 1x per week vrij gebruik van de fitness)
    € 155, – 12 weken geldig
  • 20 lessen (alleen mama weer fit) € 225, – 22 weken geldig
  • 10 lessen (alleen mama weer fit) € 115, – 12 weken geldig
Meer informatie over zwanger en fit

BUITENSPORT- EN ONLINE LESSEN

FITNESS

We mogen buitensporten in groepjes van twee. Daarom hebben wij de tent weer opgezet en de buitengym ingericht. Je vindt hier fitnessmaterialen zoals spinning bikes, gewichten, matjes, bosus, wellnessballen, bankjes en een roeier. De buitengym is open van 08.00-20.00 uur. Het zijn weer blokken van 50 minuten.

 FITNESS CIRCUITS

Dit zijn korte intensieve fitnesslessen van 30 minuten waarbij je werkt aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans. Er wordt o.a. gewerkt met gewichten, ballen, elastieken en steps. Al je spieren komen hierbij aan de beurt. Deze lessen vinden dagelijks plaats op de parkeerplaats naast Nieuw Groenendaal. 

POWER WALK

Dit is een intensieve wandelvorm waarbij je heel veel stappen zet, actief je armen gebruikt en  krachtoefeningen worden gedaan met materialen uit de natuur. De lessen zijn 30 minuten, met een loopopdracht na afloop. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Annemarie. De lessen zijn op woensdag en vrijdag om 09.00 uur en 09.30 uur.

NORDIC WALKING

Dit is een wandelend langlaufen met gebruik van nordic poles. De nordic walking techniek zorgt ervoor dat je 90% van al je spieren activeert. Er is aandacht voor techniek en conditie. Er zijn nordic walking stokken beschikbaar. De lessen zijn 30 minuten, met een loopopdracht na afloop.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Rutger. De lessen zijn op dinsdag en donderdag om 11.30 uur en 12.30 uur.

SPORTIEF WANDELEN

Een actieve wandelvorm waarbij inspanning en gezelligheid wordt gecombineerd. Een fijne wandeltraining in de heerlijke  buitenlucht.  De lessen zijn 30 minuten, met een loopopdracht na afloop.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Judith. De lessen zijn op dinsdag om 09.00 uur en 09.30 uur.

ONLINE LESSEN

 FACEBOOK

Maandag            09.00 Bodyshape            09.35 Pilates                    10.00 EasyFit

Dinsdag              09.00 Yoga                       09.35 Xcore

Woensdag          09.00 Spincombi            09.35 Buikspieren

Donderdag         09.00 Spinning               10.00 Pilates

Zondag               09.00 Yoga                        10.00 Spinning              10.35 HIIT

ZOOM

Maandag            19.15 BodyBalance         20.15 BodyPump

Woensdag          10.00 PumpBalance

Donderdag         17.00 BodyBalance

Meld je aan via de Sportivity ap, het rooster kan wijzigen, deze zie je dan in de Sportivity app. De koffiecorner is gesloten. Kom en vertrek met een mondkapje op. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving. Heb je vragen mail dan naar info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. Veel plezier en blijf in beweging.

Sportieve groeten,

Team Nieuw Groenendaal

 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: