Kinderfysiotherapie

Je bent hier: Home Fysiotherapie / kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie Nieuw Groenendaal is de praktijk in Heemstede voor kinderen van 0 tot 16 jaar met een achterstand of vertraging in hun motorische ontwikkeling. Dit kan tot problemen in hun bewegingsvaardigheden leiden zoals bijvoorbeeld:  

• het niet goed kunnen meekomen op het gebied van sport en gym. 
• geen zin hebben in sport en veel achter de computer zitten.  
• slechte houding, game rug, app nek 
• fijne motoriekproblemen, slecht schrijven sportblessures 

Waarom kinderfysiotherapie bij Nieuw GROENENDAAL?

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun motoriek en zintuigen. Bij sommige kinderen is er sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings-en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaringen.  Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om een vaardigheid te leren dan anderen. Omdat bij elke leeftijd bepaalde vaardigheden horen is vast te stellen of de  ontwikkeling van een kind normaal, vertraagd of afwijkend is. Als motorische problemen het kind belemmeren in zijn ontwikkeling is kinderfysiotherapie geïndiceerd. 

Wij werken ook samen met FitKids FitKids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting FitKids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van onze kinderfysiotherapeut.

Fysiotherapie jonge kinderen 0-2 jaar

Het gaat hierom vroegdiagnostiek, waarbij sterke voorkeurshoudingen, gepaard gaande met afplatting van het hoofd, een asymmetrische ontwikkeling, een ontwikkelingsachterstand of aangeboren afwijkingen aan het licht kunnen komen. Hoofdmetingen om de mate van afplatting te meten. Houding en hanteringsadviezen aan de ouders/verzorgers om deze hardnekkige voorkeurshouding te verbeteren.Dit gebeurt in de praktijk of bij het kind thuis. Bij kinderen vanaf 2 jaar vindt de behandeling plaats in de praktijk ,kinderdagverblijf of op school. 

Fysiotherapie kinderen 2-4 jaar

Klachten kunnen ontstaan door vertraging of achterstand in hun motoriek (lage spiertonus en/of kracht) Je kunt hierbij denken aan: 

• Moeite hebben met rennen/houterig 
• niet kunnen springen 
• veel vallen 
• tenen lopen 
• bewegingsangst 

Fysiotherapie kinderen vanaf 4 jaar

Klachten vanaf vier jaar kunnen bijvoorbeeld zijn; houterige onhandige motoriek, veel struikelen, traagheid in bewegen, slappe lichaamshouding, niet stil kunnen zitten, slechte concentratie, slechte schrijfmotoriek, geen bal kunnen vangen en gooien, slecht evenwicht, niet kunnen fietsen,niet willen gymmen en sporten. 

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

Wanneer een kind bij de kinderfysiotherapeut komt gaat deze het kind observeren en onderzoeken om een zo compleet mogelijk beeld van de motorische vaardigheden en het motorisch niveau te krijgen. Wij kijken of er sprake is van een motorische achterstand, een afwijkende motoriek of dat het een normale variatie in de gezonde ontwikkeling is. Ook komen in onze praktijk veel kinderen met sportblessures. Deze zijn meestal groei gerelateerd in combinatie met een hoge intensieve sportbelasting. 

 De blessures die vaak voorkomen zijn: 

• achillespeesklachten 
• knieklachten 
• bovenbeen/liesklachten 
• schouderklachten 

Testen

Wij testen de motorische fitheid en de conditie van het kind. Er wordt gebruikt gemaakt van gestandaardiseerde motoriek testen en observatie/vragenlijsten. Afhankelijk van de resultaten stelt de kinderfysiotherapeut een behandelplan op en bespreekt dit met de ouder/verzorger/leerkracht. De behandeling zal gericht zijn op het stimuleren van de motorische en zintuigelijke ontwikkeling van het kind. Kindgericht oefenmateriaal kan het plezier in bewegen vergroten en specifieke functies uitlokken. 

Verwijzing Kinderfysiotherapie Heemstede

U kunt zonder verwijzing bij ons terecht en kinderfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Ouders/verzorgers/jeugdartsen/trainers en leerkrachten hebben een belangrijke signalerende taak. 

Online spreekuur Kinderfysiotherapie Nieuw Groenendaal 

Elke week houden onze kinderfysiotherapeuten Liesbeth en Peggy een online spreekuur. Dit gaat via Whatsapp video bellen. Het gesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens het gesprek wordt een korte screening gedaan van de klacht. Liesbeth of Peggy zullen dan aangeven of verdere behandeling op de praktijk noodzakelijk is.  

Heeft u twijfels over de motoriek van uw kind of heeft u andere vragen over blessures, slechte houding, platvoeten, overgewicht, het fitkidsprogramma of bijvoorbeeld slecht schrijven neem dan contact met ons op via mail of rechtstreeks via whatsapp. 

Liesbeth.dewit@nieuwgroenendaal.nl     0627224581 

Peggy.marees@nieuwgroenenaal.nl      06 28538823 

U kunt ook bellen met Nieuw Groenendaal 023 7600600.  Wij zullen een afspraak voor u inplannen waarna u gebeld wordt door Peggy of Liesbeth op het afgesproken tijdstip. De spreekuren zijn op de volgende dagen en tijden.  

Liesbeth: dinsdag van 10.00-12.00 uur 

Peggy: donderdag van 11.00-12.00 uur 

Meer informatie over kinderfysiotherapie

 

BUITENSPORT ROOSTER

 

FITNESS

Wij hebben de tent weer opgezet en de buitengym ingericht. Je vindt hier fitnessmaterialen zoals spinning bikes, gewichten, matjes, bosus, wellnessballen, bankjes en een roeier. De buitengym is open van 08.00-21.00 uur (vanaf 31 maart).

 FITNESS CIRCUITS

Dit zijn korte intensieve fitnesslessen van 30 minuten waarbij je werkt aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans. Er wordt o.a. gewerkt met gewichten, ballen, elastieken en steps. Al je spieren komen hierbij aan de beurt. Deze lessen vinden dagelijks plaats op de parkeerplaats naast Nieuw Groenendaal.

Lestijden maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 19.30 uur

Lestijden zaterdag t/m zondag tussen 09.30 en 12.30 uur

POWER WALK

Dit is een intensieve wandelvorm waarbij je heel veel stappen zet, actief je armen gebruikt en  krachtoefeningen worden gedaan met materialen uit de natuur.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden woensdag en vrijdag om 09.00 uur.

NORDIC WALKING

Dit is een wandelend langlaufen met gebruik van nordic poles. De nordic walking techniek zorgt ervoor dat je 90% van al je spieren activeert. Er is aandacht voor techniek en conditie. Er zijn nordic walking stokken beschikbaar. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Rutger.

Lestijden dinsdag en donderdag om 11.30 uur.

SPORTIEF WANDELEN

Een actieve wandelvorm waarbij inspanning en gezelligheid wordt gecombineerd. Een fijne wandeltraining in de heerlijke  buitenlucht. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden maandag,dinsdag en donderdag om 09.00 uur.

BOOTCAMP

De trainingen bestaan intervaltraining en fitnessoefeningen. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen. Er wordt gebruikt gemaakt van fitnessmaterialen. 

Lestijden woensdag 09.00 uur, zondag 09.00 uur en 10.00 uur.

HIIT

 HIT is een intensieve intervaltraining van 30 minuten met gebruik van eigen lichaamsgewicht. Je verbetert snel je uithoudingsvermogen, snelheid en kracht Je kunt hierbij denken aan sprongvormen, burpees en pushups.

Lestijd zondag 11.00 uur. 

EASYFIT

Lestijden dinsdag en donderdag 11.30 uur (vanaf 13 april)

BODYSHAPE

Lestijd maandag 09.00 uur parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 12 april)

WIELREN TRAINING

Lestijd woensdag 07.30 uur start parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 14 april)

ONLINE LESROOSTER

ZOOM

Maandag            10.00 Pilates                   19.15 BodyBalance         20.15 BodyPump

Dinsdag              19.30 Yoga

Woensdag          10.00 PumpBalance

Donderdag         17.00 BodyBalance

Zondag                10.00 Pilates

Meld je aan via de Sportivity ap, het rooster kan wijzigen, deze zie je dan in de Sportivity app. De koffiecorner is gesloten. Kom en vertrek met een mondkapje op. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving. Heb je vragen mail dan naar info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. Veel plezier en blijf in beweging.

Sportieve groeten,

Team Nieuw Groenendaal

 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: