Hartrevalidatie Heemstede

Je bent hier: Home Fysiotherapie / Revalidatie / hartrevalidatie

Iedereen die te kampen heeft met een hartaandoening komt in aanmerking voor hartrevalidatie. Het doel van hartrevalidatie is het leren omgaan met de gevolgen van een hartaandoening.

Uit onderzoek blijkt dat hartrevalidatie kan leiden tot verbetering van de lichamelijke fitheid, vertraging van slagaderverkalking, verminderen van risico op een nieuw (hart)infarct en terugkeer van het vertrouwen in de toekomst.

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie bij Nieuw GROENENDAAL

Heractiveren en blijvende lichaamsbeweging is van groot belang bij hart- en vaatklachten. ” Plezier in bewegen” is hierbij de belangrijkste doelstelling. Bij ons kunt u een verantwoord individueel trainingsprogramma volgen met gespecialiseerde begeleiding om psychische en lichamelijke beperkingen te verminderen.

Voor wie is de hartrevalidatie?

Hartrevalidatie is bedoeld voor mensen die na een revalidatieprogramma in het ziekenhuis verder moeten/willen revalideren maar ook is het mogelijk hiermee te starten diréct na uw ziekenhuisopname.

Het gaat om hartrevalidatie na;

 Een dotterprocedure
 Een hartinfarct
 Een hartoperatie (by-pass , klepvervanging, of transplantatie)
 Hartfalen

De cardioloog of huisarts zal in overleg met u beoordelen of het starten met- of voortzetting van de hartrevalidatie bij ons gewenst is.

Hartfalen

Ook voor patiënten met hartfalen bieden wij hartrevalidatie aan. De pompfunctie van uw hart is verminderd. Gerichte training kan hierbij gunstig resultaat opleveren.

Het is belangrijk dat u in uw dagelijks leven een aantal leefadviezen in acht neemt. Het revalidatieprogramma kan u daarbij ondersteunen. Uw cardioloog bepaalt of u kunt starten met het programma.

Hartrevalidatie

Het doel van hartrevalidatie

Het hartrevalidatieprogramma heeft als doel dat u (opnieuw) een actieve levensstijl ontwikkelt. U leert omgaan met uw hartklachten, angsten en onzekerheden.

Tijdens de intake bepaalt de fysiotherapeut samen met u wat uw persoonlijke doelen zijn voor de hartrevalidatie. De doelen zijn afgestemd op uw persoonlijke mogelijkheden en beperkingen en splitsen zich toe op bepaalde onderdelen. Daardoor verschilt uw programma qua doelen en samenstelling van uw medepatiënten.

Voorbeelden van individuele behandeldoelen zijn;

 Uw lichamelijke grenzen ontdekken en zo mogelijk verleggen.
 Angst en onzekerheid voor lichamelijk inspanning overwinnen.
 Uw zelfvertrouwen herwinnen.
 Een actieve levensstijl ontwikkelen.
 Terugkeren naar een bepaald niveau in het sociaal functioneren, zoals terugkeer naar het werk of het oppakken van een sport.

Hoe ziet de hartrevalidatie eruit?

De hartrevalidatie is een individueel beweegprogramma, bestaande uit conditietraining, sport en spel,  krachttraining en ontspanningstraining. Het programma wordt gegeven onder begeleiding van 1 of 2 fysiotherapeuten. U traint twee keer per week, een uur per training.

De totale duur van de hartrevalidatie wordt bepaald door de fysiotherapeut in samenspraak met u en met de verwijzer,  en is afhankelijk van de ernst van de klachten, de doelen en de vooruitgang gedurende de revalidatie.

Aanmelding en intake

Wanneer u bij ons komt revalideren heeft u in principe een verwijzing nodig van de cardioloog of huisarts. Met deze verwijzing kunt u zich bij ons aanmelden. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt voor een intakegesprek. Deze intake vindt plaats voordat u start met de hartrevalidatie.

Tijdens het persoonlijke intakegesprek proberen wij uw hartrevalidatieprogramma zoveel mogelijk af te stemmen op uw persoonlijke situatie en mogelijkheden. De fysiotherapeut bespreekt met u wat u wilt en kunt bereiken tijdens de hartrevalidatie.

Waarom hartrevalidatie bij Nieuw GROENENDAAL?

 Patiënt staat centraal
 Individuele programma’s in groepsverband
 Samenwerking Spaarne Gasthuis
 Gespecialiseerde fysiotherapeuten
 Meer dan 10 jaar ervaring
 Moderne sport – en revalidatiezalen
 Contracten met alle zorgverzekeraars
 Moderne oefenapparatuur
 Alle specialisaties onder 1 dank
 Samenwerking tussen specialisaties
 Doorverwijzing tussen specialisten mogelijk
 Airconditioning in revalidatiezalen
 Digitale thuis revalidatie programma’s
 Fitness en groepslessen
 Samenwerking met onze sportafdeling
 Hydrotherapie

Meer informatie over hartrevalidatie kunt u krijgen bij Juun Akkermans. Of maak een afspraak bij de receptie voor een intakegesprek.

Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie voldoet niet alleen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar gaat een stapje verder. Met aanvullende programma’s en het inzichtelijk maken van de kwaliteit. Onze fysiotherapie praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie volgt de Algemene Voorwaarden en Klachtenregeling van het KNGF.

Meer informatie over hartrevalidatie

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: