023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Gaat jullie afdeling binnenkort verhuizen, of krijgen jullie nieuw meubilair? Mooi vooruitzicht, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen het ook juist gebruikt en de stoelen goed afstelt. Een werkplekcheck voor je groep werknemers is hiervoor de oplossing.

Door het laten uitvoeren van de werkplekcheck kom je te weten of men op een gezonde en verantwoorde fysieke wijze aan het werk is. Door de gerichte adviezen en tips van Evelien Kremer, onze arbeidsfysiotherapeut, worden klachten voorkomen en bestaande klachten aangepakt.

Advies voor werknemer en werkgever
De werkplekcheck bestaat uit een kort onderzoek op de werkplek. Evelien checkt onder meer de werkzaamheden, de fysieke belasting en de belastbaarheid. Het onderzoek zal slechts 10 tot 15 minuten in beslag nemen.
De werknemers ontvangen direct na de check een werkplekpaspoort waarin de juiste afstelling staat, zodat ze ook de volgende keer hun eigen (flex)plek goed kunnen afstellen. Alle gegevens worden verzameld en in kaart gebracht door middel van een rapportage. Deze rapportage helpt jouw bedrijf om richting te geven aan het gezondheidsbeleid.

Voor iedere werkplek
Iedere werkplek kunnen we controleren. Het maakt niet uit of iemand beeldschermwerk doet, werkt in een laboratorium of monteur is in een werkplaats. Heeft een werknemer al echt klachten en is hij of zij hierdoor regelmatig afwezig, dan is een werkplekonderzoek de juiste interventie, dit is een uitgebreid onderzoek waarbij er wordt gekeken naar de oorzaak.
Voor het aanvragen van een werkplekcheck kun je terecht bij onze arbeidsfysiotherapeut evelien.kremer@nieuwgroenendaal.nl