023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Een golfer met een betere conditie zal grotere backswing kunnen maken, beter in staat zijn om balans te houden, stabiel te roteren en hierbij de juiste rompspieren te gebruiken waardoor er een krachtigere rotatie richting de downswing plaatsvindt. De golfswing is explosief. De kracht en flexibiliteit die je daarbij nodig hebt kun je trainen. 

Specifieke spieren
De bilspieren spelen een belangrijke rol bij een krachtige swing. De inzet van de swing na je backswing is door je heupen in te zetten. Daar heb je de bilspieren bij nodig. De buikspieren kunnen de kracht genereren die we nodig hebben voor een vloeiende beweging tussen onder en bovenlichaam.

Wat maakt een goede swing?
Een paar zaken zijn erg belangrijk bij een goede swing. Dit zijn o.a. houding, flexibiliteit en een goede setup. Een goede houding is essentieel voor een goede swing. Wanneer de stand van de voeten niet helemaal goed is, kan dit je beperken bij de draaiing van het lichaam. Voor een goede swing is verder flexibiliteit nodig van het lichaam.  En de juiste grip op de club zorgt voor meer controle over de swing.  Een goede tip is om jezelf op te nemen tijdens het slaan en samen met je trainer je houding te evalueren.

Oefeningen
De beweging van de swing komt voor een groot deel uit je romp en heupen. Het trainen van deze spieren zorgt ervoor dat je meer controle over de beweging krijgt en meer kracht kunt leveren in deze beweging. Hieronder vind je 10 oefeningen voor heup- en rompspieren om jouw golf swing te verbeteren. Heb je hulp nodig bij de uitvoering? Vraag het ons in de fitness.