Je bent hier: Home Fysiotherapie / kinderfysiotherapie / Fitkids

FitKids Heemstede

Fitkids Heemstede, fitness voor bijzondere kinderen. FitKids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting FitKids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van onze kinderfysiotherapeut.

FitKids Heemstede

Wat is FitKids Heemstede?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting FitKids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van onze kinderfysiotherapeut.

Voor wie is FitKids?

Fitkids is er voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische aandoening, beperking, of langdurige aandoening. Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, cystic fibrosis, kinderen met een motorische achterstand, autisme of downsyndroom. Natuurlijk kun je ook meedoen al je in een rolstoel zit.

Hoe kom je bij FitKids Heemstede terecht?

De huisarts, specialist, kinderarts of kinderfysiotherapeut kan adviseren om naar Fitkids te gaan.

Intake

De intake, waarbij ook ouders/verzorgers aanwezig zijn, wordt afgenomen door de kinderfysiotherapeut. Naast een aantal standaardvragen wordt er ook besproken wat het kind zelf wil bereiken.

FitKids lessen

In een FitKids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. In FitKids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub. De lessen worden gegeven door de (kinder)fysiotherapeuten.

Na FitKids

Gedurende het Fitkidsprogramma wordt er gekeken welke sporten na Fitkids kan worden gedaan. De Fitkids begeleiders helpen daarbij. Zij zijn op de hoogte van mogelijkheden voor sport en beweging in de buurt.

Wordt FitKids vergoed?

FitKids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig. Neem contact op met Liesbeth of Peggy voor meer informatie, 023 7600600 of liesbeth.dewit@nieuwgroenendaal.nl, peggy.marees@nieuwgroenendaal.nl.

[cpp_form id=”12752″]

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: