023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Op de koffietafel in onze lounge vind je een prachtig boek over de geschiedenis van de paralympische spelen. Van Rome 1960 naar Tokio 2020 is een compleet en up-to-date naslagwerk, uniek in de wereld. Het boek bevat prachtige verhalen en interviews van oud deelnemers en medaillewinnaars.  Kijk en lees er eens in en laat je inspireren. 

Het initiatief begon bij de oud-paralympische deelnemers Irene Louwers-Schmidt en Delphine van Opdorp-Ariëns Kappers, onderzoeker Fons Kemper, (para)sportjournalist Robin Wubben en archivaris Steven Snijders. Snijders heeft op zijn beurt ervoor gezorgd dat alle namen en gewonnen medailles tot op de komma nauwkeurig zijn beschreven. 

Naast een naslagwerk over de Nederlandse deelname aan 28 Paralympische Spelen is dit boek ook een journalistieke geschiedschrijving. De groei, emancipatie en ontwikkeling van de paralympische sport, door dezelfde honger zijn bevangen als hun olympische collega’s. Nederland speelt een bijzondere rol in die geschiedenis van de paralympische sport door de organisatie van de Paralympische Spelen in Arnhem (1980) en van de Wereldspelen in Assen (1990). Beide evenementen zetten nieuwe standaarden neer en gaven de paralympische sport een enorme boost.