023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze persoonlijke rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de professional kennen.  In deze aflevering lees je meer over Esmee Peters, onze super energieke groepslesdocent.

Hallo lezers! Mijn naam is Esmee, 32 jaar en ik woon in hartje Haarlem. Ik ben sinds juni 2021 werkzaam als groepsles instructrice bij Nieuw Groenendaal. In het begin moest men nog even aan dit ‘groentje van Groenendaal’ wennen maar al snel was ik door de leuke leden geaccepteerd. Ik geef XCORE, shape/core (een soort BBB) en ook zal je me weleens een pilatesles zien geven. 

Zangeres
Wist je dat ik eigenlijk zangeres ben? In 2012 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Haarlem. Ik heb daarna veel opgetreden en zangles gegeven. Na een tijdje merkte ik dat ik er geen energie meer van kreeg en besefte dat het tijd was voor iets nieuws. In 2019 besloot ik na een spontane sollicitatie voor fitnessinstructeur dat ik het beste toch maar eerst een opleiding moest gaan doen.

Personal trainer en Xcore
Ik dacht dat ik personal trainer wilde worden dus ik rondde de studie af en zocht naar nieuw werk. Hier en daar gaf ik al wat freestyle lesjes bij mijn stageplek waaronder ook ouderen lessen. Ik merkte dat ik het eigenlijk heel leuk vond om voor een groep te staan op mijn eigen ‘podium’. Ze zochten nog XCORE docenten, of het niet iets voor mij was? Ik trok de stoute schoenen aan om de opleiding te starten. Heel spannend want ik en pasjes onthouden? 

Dansen
Dansen is niet mijn sterkste punt. Gelukkig ging het me goed af en vind ik het onwijs leuk om te geven! Mijn muzikaliteit helpt gelukkig veel met de timing, iets wat tijdens de lessen erg goed van pas komt. Toen wist ik het; dit is wat ik moet doen, groepslessen geven! Zelf lekker meesporten en mijn energie en enthousiasme omzetten in het motiveren van de groep. Ik kom altijd blij en voldaan weer de les uit. Nu moet ik ook wel zeggen dat de sauna achteraf een hele fijne beloning is want ik vind dat zo heerlijk na een intensieve les!

Plezier
Ik vind het naast XCORE ook erg leuk om mijn eigen lessen te maken. Ik hou zelf erg van afwisseling dus ik zorg elke week voor nieuwe oefeningen, ik vind het leuk om hiermee te experimenteren. Bewegen met de juiste techniek en plezier tijdens de les vind ik onwijs belangrijk dus daar besteed ik graag extra aandacht aan. Ik vind dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn en zeg nou zelf; sporten moet toch ook leuk zijn? Persoonlijk vind ik groepslessen ook fijn om te volgen, bodypump en yoga zijn een fijne aanvulling. Op het moment geef ik zelf veel les dus heb ik niet altijd nog tijd en energie om zelf te sporten. Soms vind ik het dan ook fijn om in m’n eentje even helemaal mijn hoofd leeg te maken tijdens een rondje hardlopen in de natuur. 

Voedingsconsulent
Naast sportinstructeur ben ik ook online voedingscoach waarbij ik allerlei voedingsvragen behandel en ook online sportlessen verzorg. Omdat ik ook voeding enorm interessant vind en mijn kennis wil uitbreiden, doe ik daarnaast nog een studie tot gewichtsconsulent. Naast sport en voeding ben ik op het moment ook nog bezig met het opnemen van mijn eigen plaat en natuurlijk zal ik ook weer gaan zingen als het allemaal weer mag. Ik heb genoeg om handen zoals je ziet!

Smulpaap
Mijn hobby’s zijn muziek (maken), zingen, concerten bezoeken, reizen, hardlopen, wandelen, naar musea gaan, naar de sauna gaan, mijn oppashond én ik ben dol op borrelen/ lekker eten. Ik ben een echte smulpaap en heb een hele fijne thuiskok die heerlijk voor me kookt. Zien we elkaar eens bij de club? Je bent altijd welkom om een les mee te doen!