023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze persoonlijke rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de professional kennen. In deze aflevering Ralph de Boer, onze fitness collega en fysiotherapeut in opleiding.

Ik ben Ralph de Boer, 22 jaar oud en ben nu 3 jaar werkzaam als fitness instructeur bij Nieuw Groenendaal. Voor mijn studie in 2019 (CIOS SBG Hoofddorp) heb ik een jaar stagegelopen bij Rutger, Ingrid en David op de fitness vloer. Na het behalen van deze stageperiode heb ik mij met plezier aangesloten bij het Nieuw Groenendaal Team. Als tiener vond ik fitness al een leuke bezigheid met als doel jezelf verbeteren en te motiveren. Het werken in de fitness geeft mij dan ook een voldaan gevoel omdat je klanten persoonlijk kunt helpen met het behalen van zijn of haar doel.

Sport
Kleine Ralph zat vroeger al nooit stil en was altijd aan het rennen of aan het spelen met een voetbal. Op mijn 10e levensjaar ben ik dan ook gaan voetballen bij de club SV Overbos. Na 6 jaar selectie te hebben gespeeld heb ik het voetballen helaas moeten beëindigen door een gescheurde kruisband blessure. Na een succesvolle operatie en lang revalideren kan ik gelukkig veel van mijn hobby’s weer uitvoeren zoals sneeuwsport. Als 6-jarig broekie stond ik al op de latten en maakte de Zwitserse skipistes onveilig. Als fanatieke sneeuwsporter heb ik de keuze gemaakt om de ski’s in te ruilen voor een snowboard omdat ik het leuk vind om mijzelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen. Naast voetbal en sneeuwsport kun je mij natuurlijk ook vinden in de fitness en daar sta ik altijd open om gezellig een praatje te maken.

Fysiotherapie
Na het behalen van mijn CIOS-diploma vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om door te studeren en heb hiervoor de studie fysiotherapie gekozen aan de HVA. De reden dat ik dit heb gekozen is omdat ik zelf een verleden heb met vele blessures en het revalidatieproces erg interessant vindt. Het doel van een fysiotherapeut is dan ook het voorkomen, verhelpen of te verminderen van klachten of blessures en ik denk dat als je op zo’n manier mensen kunt helpen je veel voldoening krijgt van je werk. Het eerste jaar van fysiotherapie zit er voor mij nu op en kan met trots zeggen dat ik mijn Propedeuse heb gehaald.