023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de professional kennen. In deze aflevering het verhaal van Onno Mantel.

Passie
Mijn naam is Onno Mantel en ik ben 49 jaar oud. Ik ben geboren in Haarlem en woon vanaf mijn 8e in Heemstede.  Mijn sporten waren voetbal, atletiek, tafeltennis en in later stadium ook fitness. Via de atletiek ben ik met krachttraining in aanraking gekomen en dit doe ik nog steeds. Omdat sport mijn passie was ben ik de CIOS sportopleiding gaan doen. Daar ben ik opgeleid tot voetbaltrainer, tennistrainer, fitnesstrainer en sportschoolhouder. Voor fitness en aerobics heb ik rond 1999 nog stage gelopen bij Nieuw Groenendaal. Hier heb ik Hans, Roy en Marcel ontmoet en mee samengewerkt. 

Loopbaan
Tot 2000 ben ik werkzaam geweest bij Nieuw Groenendaal.  Daarna heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende sportcentra. In 2004 ben ik gaan werken bij T-line fitness- en tenniscentrum in Cruquius. In 2008 ben ik daar toegetreden als eigenaar. Naast dit heb ik ook op school lesgegeven en ben ik actief als voetbaltrainer bij RCH in Heemstede. Zelf probeer ik elke dag aan sport te doen. Het liefst elke dag wat anders. Ik tennis graag, vind fitness en voetbal leuk en zwem graag 1 x per week. Kortom: sport is mijn leven. 

Coaching
Ik werk bij Nieuw-Groenendaal als zelfstandige en ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de fitness.  Daarnaast heb ik inmiddels ook mijn eigen coach bedrijf opgezet. Hier werk ik vanuit 6 gezondheidsgebieden. Prachtig om mensen te coachen en ze te helpen vanuit verschillende invalshoeken. Ik doe dit werk met veel plezier. Verder vind ik het leuk om met mensen te werken van verschillende niveaus. Van een topsporter tot aan de woonzorg en alles wat er tussenin zit. Dat maakt het werk leuk, afwisselend en boeiend. Wie weet spreek ik je weer snel op het centrum. Tot ziens!

Vriendelijke groet,

Onno Mantel