023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Wilma de Graaf kwam in oktober 2018 bij ons binnen met een paar specifieke hulpvragen. Wilma leed aan obesitas en COPD. In overleg met haar longarts besloot ze te gaan starten met ons 10 weken fitplan. Lees hier hoe het haar is vergaan de afgelopen periode. 

Hallo, mijn naam is Wilma de Graaf, ik ben 61 jaar, getrouwd en in het dagelijks leven werk ik met demente mensen als IG verzorgende. Ik vertel jullie graag mijn ervaringen bij Nieuw Groenendaal en de invloed die het heeft op mijn gezondheid.

Een jaar geleden zag ik een advertentie staan op Facebook over het ´10 weken fitplan voor vrouwen´ bij Nieuw Groenendaal. In overleg met mijn longarts, ik heb COPD en astma, heb ik mij opgegeven voor het programma.

Ik ben in oktober 2018 gestart. Onder begeleiding van coach Rutger ben ik gaan werken aan mijn conditie en gewicht. Mijn doelen waren (en zijn) het verbeteren van mijn conditie en het verminderen van mijn gewicht. En niet onbelangrijk; ik wilde vooral in de winter minder ziek zijn want als COPD patiënt ben je vooral in de winter extra vatbaar voor infecties en griep.

Na jaren niet aan sport te hebben gedaan moest ik erg wennen aan de oefeningen en het om gaan met de fitnessapparaten. Maar dit lukte na een aantal trainingen steeds beter. Nu gaat het allemaal alsof ik nooit anders heb gedaan. Na een paar weken begon mijn conditie te verbeteren en voelde ik mij fitter. 

Het afvallen ging vanaf het begin erg goed. Ik heb een paar dagen een voedingslogboek bijgehouden en samen met Rutger in kleine stapjes mijn voedingspatroon aangepast. Ik gebruik ook op aanraden van Rutger de ‘eetmeter’ van het Voedingscentrum. Met dit instrument kun je analyseren of je voeding evenwichtig en volwaardig is. 

Na afloop van de 10 weken heb ik mijn longfunctie weer laten meten bij de longarts. En voor het eerst sinds jaren was deze stabiel. Mijn longarts was zeer tevreden en raadde me aan om door te gaan en vooral te blijven trainen.

Ik ga nog steeds elke week naar de fitness en maak de juiste gezonde keuzes in mijn voeding waarbij ik mezelf zeker af en toe nog wat toe sta. Ik train nu 2 tot 3 keer per week en heb om de week een afspraak met Rutger voor een gewichtsmeting en overleg. Het is nu inmiddels ruim een jaar later, ben ik 16 kilo afgevallen en is mijn longfunctie nog steeds stabiel. Ik hoef niet meer naar de longarts voor controle maar kan hiervoor nu bij de huisarts terecht. En voor mij het belangrijkste; ik ben afgelopen winter niet ziek geweest en koop ik mijn kleding twee maten kleiner. 

Ik ben zo blij dat ik het initiatief heb genomen om de stap naar Nieuw Groenendaal te zetten en te werken aan mij gezondheid. Ik wil graag doorgaan op deze weg. Met vriendelijke groet, Wilma de Graaf