023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Voor velen van ons is de vakantie voorbij. Vaak is de zomer een tijd van lekker luieren, een terrasje pakken, meer eten en minder trainen. Met deze tips heb jij na je vakantie zo weer het goede ritme gevonden.

Nieuwe doelen

Niets motiveert beter als het hebben van een doel. Kies een nieuw doel uit waar je voor wilt trainen. Er is dit najaar vast wel een leuk loopevenement bij jou in de buurt of een andere activiteit waar je naartoe kunt werken. Bijvoorbeeld de Heemstede Loop of de Haarlem Urban Trail. 

Rustig opbouwen

Hopelijk heb je de weg naar ons centrum weer gevonden. Belangrijk om na een tijd van inactiviteit niet te hard van stapel te lopen. Laat je spieren weer wennen aan de trainingen en bouw wekelijks het gewicht op. Je wilt natuurlijk niet worden uitgeschakeld door een blessure nu je net weer bent begonnen.

Evalueren en motiveren

Na de vakantie is een uitgelezen moment om eens goed te kijken naar je sportgedrag van het afgelopen jaar. Wat waren voor jou redenen om een training over te slaan? En wanneer was je juist extra gemotiveerd om te gaan sporten? Welke punten kun je hier uit leren om jezelf te motiveren.

Plan sport in je agenda

Het vrijhouden van vaste momenten voor je trainingen zorgt ervoor dat je minder snel een trainingssessie overslaat. Een nieuw sportjaar start met een goede planning. Plan nu meteen in op welke dagen en tijdstippen jij gaat sporten en laat er deze keer niets tussen komen.

Pak gezonde eetgewoontes op

Tijdens je vakantie is gezond eten er vast bij ingeschoten. Heerlijk een wijntje drinken op het terras of spontaan een ijsje halen hoort immers ook bij de zomer. En dat is helemaal niet erg. Maar probeer na je vakantie naast je sportritme ook weer een gezond voedingspatroon op te pakken, met een ontbijt op een vast tijdstip en ook vaste eetmomenten gedurende de rest van de dag. Die structuur in je dag maakt het ook makkelijker om je sportroutine weer op te pakken.

Doe iets nieuws

Vlak na je vakantie is het ideale moment om iets nieuws uit te proberen. Je bent weer helemaal fris en opgeladen en hebt genoeg energie om je helemaal op die nieuwe trainingsvorm te storten. Denk bijvoorbeeld aan het doen van intervaltrainingen naast je duurtrainingen of aan het uitproberen van een nieuwe groepsles.

Nieuwe sportkleding

Word jij ook altijd zo blij als je je nieuwe aanwinsten voor het eerst kunt dragen? Dat geldt ook voor sportkleding. Een nieuw sportjaar vraagt om een nieuwe sportoutfit. Je krijgt vast meteen zin om in je nieuwe kleding te gaan sporten.

Sport samen

Niet alleen jij bent weer terug van vakantie, dat geldt ook voor je vrienden. Spreek met hen af om samen te gaan sporten en meteen alle mooie vakantieverhalen uit te wisselen.

Test je conditie

Na de vakantie is een prachtige moment voor een nulmeting van je conditie. Maak nu een afspraak in de fitness voor een conditietest. Je weet waar je staat en met het resultaat kunnen wij samen een nieuw trainingsplan voor je maken.