Corona revalidatie Heemstede

Je bent hier: Home Fysiotherapie / Revalidatie / corona revalidatie

Restklachten bij corona

Als u ernstig ziek bent geweest door het coronavirus is het belangrijk om snel intensieve revalidatie te krijgen. Wij hebben in onze praktijk veel ervaring op dit gebied.  Het blijkt dat veel mensen na een Corona infectie veel restklachten blijven houden. Een besmetting met het Coronavirus kan een forse impact hebben op uw gezondheid en dagelijks functioneren.   

Vermoeidheid na corona

Hevige vermoeidheid is de grootste klacht. Deze vermoeidheid gaat vaak gepaard met concentratieproblemen. De vermoeidheids- en conditieproblemen geven vaak ernstige problemen in het dagelijks leven. Werken, activiteiten ondernemen, voor de kinderen zorgen, het is voor veel mensen vaak onmogelijk. Iedere keer als u zich inspant krijgt u een niet te begrijpen terugslag en bent u uitgeput. 

 Andere klachten die ontstaan zijn:

• Problemen met de ademhaling en benauwdheid
• Verminderde longcapaciteit
• Verminderde ademspierkracht
• Zwakte van de spieren
• Verminderd uithoudingsvermogen  

Post Covid revalidatie Heemstede

Deze klachten zijn door intensieve begeleiding van fysiotherapie te verhelpen. Het herstel is een langdurig proces, maar samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut kunt u het herstelproces versnellen. Revalidatie van post-corona wordt door uw verzekeraar vanuit de basisverzekering vergoed. Het aantal behandelingen kan oplopen tot 52 behandelingen. U hoeft dus geen aanspraak te maken op uw aanvullende verzekering.

Intakegesprek post-covid Heemstede

Tijdens de intake bekijken wij samen waar u zoal tegen aan loopt. Dit kunnen fysieke, maar ook psychische klachten zijn. Vanwege de grote verscheidenheid aan gevolgen krijgt elke patiënt een individuele aanpak. Wij stellen hierin u als patiënt centraal. Naast een uitgebreid intakegesprek, wordt er ook een aantal metingen en testen gedaan. Hierbij kijken wij naar:  

• Spierkracht
• Uithoudingsvermogen
• Algemeen dagelijks functioneren
• Ademspierkracht  

Op basis van het intakegesprek en de scores van de verschillende testen stellen wij voor u een op maat gemaakt revalidatieprogramma op. Afhankelijk van de problemen waar u tegen aan loopt bestaat de behandeling uit krachttraining, functionele en balanstraining, duurtraining, ademspiertraining.  Door de grote individuele verschillen aan restklachten na covid wordt er voor u een individueel revalidatieprogramma opgesteld. 

Fysiotherapie praktijk Nieuw Groenendaal werkt met een speciaal post-Corona-zorgplan, dat regionaal is afgestemd met de huisartsen en het Spaarne Gasthuis.  Indien u bij ons wilt herstellen van uw covid klachten kunt u contact opnemen via info@nieuwgroenendaal.nl of bellen met 023 7600600. Vermeld hierbij dat het gaat om een post-covid revalidatie. U wordt dan toegewezen aan gespecialiseerde fysiotherapeut Robert Groeneweg. U kunt ook direct met hem mailen robert.groeneweg@nieuwgroenendaal.nl 

 

Meer informatie over corona revalidatie

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: