023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De zomer staat weer voor de deur. Lekker weer, terrasjes, vakantie in binnen- en buitenland, iets meer eten en drinken. Hoe beter het weer des te groter de verleidingen. Maar met onze tips kom je fit de zomer door.

1.Wij zijn open

Onze zalen zijn heerlijk van temperatuur, wellicht zelfs wat fris, om tijdens warme dagen te sporten. Wij zijn gewoon open en hebben een ruime keuze aan lessen. Wellicht is het leuk om juist in de zomer is een groepsles uit te proberen.

2. Pak de fiets

Met mooi weer mooi weer is het heerlijk om een stukje te fietsen of te lopen. Op deze manier kun je al gauw een half uur per dag bewegen. Op de fiets naar het werk is dan ook een goede optie. En natuurlijk niet te vergeten de lunch wandeling met collega’s in het zonnetje.

3. Snoep verstandig, eet een appel

De zomer is bij uitstek het seizoen van ijs en andere zoete tussendoortjes, maar ook het seizoen van fruit. Aardbeien, perziken, nectarines, bessen, er is keuze genoeg. Samen met koude yoghurt een heerlijk en voedzaam tussendoortje.

4. Het juiste tijdstip en de juiste plek

Ga niet buiten sporten als de zon op haar hoogste punt staat. Dus het liefst niet tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Zware inspanningen doe je het liefst in de morgen en de avond. Dan zijn de temperaturen lager. En is de kans op oververhitting kleiner.

5. Maak gebruik van je vakantie omgeving

Vakantie aan zee? Sta iets eerder op en doe een early morning workout. Er is nu nog alle ruimte op het strand om lekker een stukje te joggen of een strandwandeling te maken. Je kunt ook de dag beginnen met een verfrissende duik in het zwembad.

6. Drink voldoende water

Voor, tijdens en na het sporten is het verstandig om voldoende water te drinken. Zeker als het warm is. Dit om uitdroging tegen te gaan. Ook na het sporten blijven drinken, omdat je lichaam gedurende het sporten veel vocht heeft verloren.

7.De juiste sportkleding

Vermijd strakke kleding en kleding in donkere kleuren die de warmte vasthouden. Draag geen kleren die de transpiratie verhinderen. Geef de voorkeur aan ruime en soepele sportkleding in lichte kleuren en luchtige stoffen. Je kunt ook een pet dragen, tegen de warmte en zon. En natuurlijk niet vergeten te smeren.

8. Zonnesteek

Kijk bij zomerse temperaturen uit voor een zonnesteek. Heb je tijdens een training last van misselijkheid, hoofdpijn of krampen dan zouden dit tekenen kunnen zijn van een zonnesteek. Stop in dit geval met trainen. En zoek een rustig, koel plekje op en drink voldoende.

9. Hoge temperatuur, geringe inspanning

Pas de duur en intensiteit van je training aan, aan de temperatuur. Doe het bij warm weer wat rustiger aan. Loop niet te hard van stapel. Heb je een tijdje niet aan sport gedaan, bouw dan je training weer rustig op. Je kunt hiervoor uiteraard ook terecht bij onze instructeurs, die je graag zullen adviseren.

10. Sportieve outdoor activiteiten

Ga er op uit met het gezin of vrienden en doe een sportieve buitenactiviteit. Bijvoorbeeld: klimmen of abseilen, een wandel- of fietstocht, zwemmen, kanovaren, skaten. Zo heb je een gezellige dag en ben je tegelijkertijd actief bezig.