023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De bekende droppot op het bureau, snackautomaten, frisdrank, taart als traktatie en de vrijdagmiddagborrel, het kantoor is niet altijd even gezond. De hele dag achter je bureau zitten en weinig bewegen is niet goed voor je gezondheid, maar ook niet voor je productiviteit. Iedereen weet dat je gezond moet eten en genoeg moet bewegen, maar er zijn meer dingen die je kunt doen om fit te blijven. 

Drink

Naast gezond eten is gezond drinken belangrijk. Zet standaard een glas water op je bureau. Vind je water saai? Drink dan thee of maak water met een smaakje door er wat vers fruit aan toe te voegen. 

Ga naar buiten

Loop buiten een rondje tijdens je lunchpauze. De beweging is niet alleen goed voor je, ook de frisse lucht zorgt ervoor dat je je energieker voelt. Het is ook een goede remedie tegen die welbekende middagdip.

Ontspan

Zorg naast voldoende beweging ook dat je genoeg ontspant. Even vijf minuutjes de krant lezen, een praatje maken met een collega, een kopje koffie halen, kleine momenten van ontspanning geven juist energie. Ook de wel bekende drie minuten adempauze doet wonderen.

Ken je collega’s

Het is niet alleen gezellig om een goede band met je collega’s maar het kan ook je productiviteit verbeteren. Drukke dag of zit je even niet zo lekker in je vel? Vraag je collega’s om hulp of steun. 

Let op je houding. 

Een gezonde werkhouding is heel erg belangrijk en kan veel lichamelijke klachten voorkomen. Zorg dat je rechtop zit met je voeten op de grond en dat je bureaustoel goed afgesteld is. Er zijn ook veel oefeningen die je kunt doen terwijl je op je bureaustoel zit. 

Wil je een advies op maat voor jouw werkplek. Maak dan een afspraak met Evelien Kremer, arbeidsfysiotherapeut. Evelien.kremer@nieuwgroenendaal.nl