023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Een paar keer in de week krachttraining en gezonde producten met meer eiwitten. Dit is een ijzersterke combinatie voor niet alleen de fanatieke sporter maar ook voor ouderen. Hier is veel wetenschappelijk bewijs voor. Er valt veel winst te behalen.

Spierverlies bij ouderen

Vanaf je dertigste jaar gaat je spiermassa achteruit. Vooral na je zeventigste komt er echt vaart in die afname. Redenen hiervoor zijn o.a. dat ouderen minder testosteron aanmaken, juist het hormoon dat een belangrijke rol speelt bij de groei van spieren. En ouderen hebben een minder actieve levensstijl, waardoor de spierkracht achteruit gaat. Om dit proces tegen te gaan is het belangrijk om ook op oudere leeftijd voldoende eiwit te eten in combinatie met krachttraining.

Gevolgen spierverlies

Het gevolg van spierafname is dat bewegen steeds moeilijker gaat. Vooral de spieren voor korte, snelle inspanningen slinken snel. Het wordt daardoor moeilijker om bijvoorbeeld uit een stoel overeind te komen. Ook het evenwicht vermindert wanneer spieren verdwijnen. De afname van spieren leidt tot een tragere stofwisseling. Alles bij elkaar zorgt het verlies van spieren dus voor grotere afhankelijkheid van anderen en meer vermoeidheid.  Als gevolg van deze fysieke klachten kunnen er ook mentale problemen ontstaan.

Krachttraining voor ouderen

Het is daarom van groot belang om spierverlies zo veel mogelijk tegen te gaan. Krachttraining voor ouderen is volgens verschillende onderzoeken een fantastische manier om allerhande fysieke problemen te verminderen. Natuurlijk moet dat wel onder goede begeleiding gebeuren. Onderzoek laat zien dat krachttraining voor ouderen de kans verkleint op diverse aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, botontkalking, artritis en diabetes type 2. Daarnaast gaat de kwaliteit van het leven er aanzienlijk op vooruit. Ouderen die aan krachttraining doen slapen beter en voelen zich vitaler. 

Speciaal 10 weken programma voor ouderen

Wij hebben speciaal voor mensen vanaf 65+ een 10 weken fit ontwikkelt om spierkracht op te bouwen en balans te trainen. In het programma zitten een intake, trainingsprogramma, voedingsadvies en 5 coachmomenten. Ook de mogelijkheid van het volgen van onze fysiosport lessen is in begrepen in het programma. Wilt u meer informatie over het programma of gelijk aanmelden stuur dan een mailtje naar info@nieuwgroenendaal.nl  of bel naar 023 7600600.