023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Heb jij overgewicht en pre- diabetes of een hart en vaatziekte? Of heb je obesitas (BMI >30)? En ben je boven de 18? Dan mag je meedoen aan CooL. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie waarin mensen aan de slag gaan om in hun dagelijks leven gezonder te eten, meer te bewegen, aandacht te hebben voor voldoende slaap en een goede balans tussen inspanning en ontspanning te vinden.

Inhoud Programma

CooL bestaat uit twee fases. De eerste fase duurt 8 maanden en daarin krijg je 8 groepsbijeenkomsten en 4 gesprekken alleen met je coach. Je werkt in nog geen jaar, stap voor stap naar jouw persoonlijke doel. Jij bepaalt jouw doel, jouw tempo, waardoor je het programma goed vol kunt houden. Ook wissel je ervaringen uit met de andere deelnemers. 

In de 8 groepsbijeenkomsten staat steeds een ander thema centraal. Voorbeelden van thema’s zijn: wat is gezonde voeding, hoe kom ik in beweging, hoe ga ik om met verleidingen, hoe blijf ik gemotiveerd, slapen en ontspanning. Ook komt de buurtsportcoach langs om te vertellen over de mogelijkheden van bewegen in jouw buurt. In de individuele gesprekken ga je met je leefstijlcoach kijken naar hoe je de veranderingen die je wilt ook echt kunt inplannen in jouw dagelijkse leven. Waar loop jij tegenaan en hoe kan je dat oplossen? Maatwerk dus.

Na deze intensieve fase ga je door met de onderhoudsfase. Deze bestaat uit 16 maanden, en ook daarin zitten 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken. Deze fase is dus veel minder intensief maar noodzakelijk om een duurzame verandering tot stand te brengen. De leefstijlthema’s uit de eerste fase worden hier verder uitgediept.

Aanmelden

Voor dat je begint met CooL heb je een verwijzing nodig van je huisarts en krijg je een intake met een leefstijlcoach. Voor het succes van het programma is je motivatie zeer belangrijk. Dus om mee te kunnen doen aan CooL vragen we van jou een actieve houding en de bereidheid om met jezelf aan de slag te gaan met je doelen en je acties. En verder vragen we van je om alle contactmomenten aanwezig te zijn.

Wat kost CooL? Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Wil je nog meer informatie weten of wil je je inschrijven? Stuur dan een berichtje via e-mail naar maaike.verstraaten@nieuwgroenendaal.nl