023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Fysiotherapeuten worden steeds vaker ingezet om preventieve hulp te bieden bij het voorkomen van lichamelijke klachten. Op het gebied van preventie spelen leefstijl en voeding vaak ook een belangrijke rol.

Het lichaam heeft een geweldig zelf herstellend vermogen. Niet voor niets zien we vaak dat lichte lichamelijke klachten vanzelf weer verdwijnen. Een wondje of een andere kleine beschadiging in het lichaam geneest in de meeste gevallen gewoon vanzelf.

Om goed te kunnen herstellen heeft het lichaam bouwstenen nodig. Als je immers iets wilt repareren dan zal je hiervoor ook de materialen moeten hebben. Gezonde voeding zit vol met bouwstenen die het lichaam nodig heeft om te kunnen herstellen van ziekte en beschadigingen. Voeding is daarmee een ideale basis om gezondheid en lichaamsfuncties optimaal in stand te houden.

Veel chronische aandoeningen hebben verband met leefstijl, waarvan voeding en bewegen tot de belangrijkste factoren behoren. Dit maakt dat naast behandeling door een medisch specialist of fysiotherapeut, het ook verstandig kan zijn om voeding en leefstijl onderdeel te maken van van de behandeling.