Orthopedische revalidatie Heemstede

Je bent hier: Home Fysiotherapie / Revalidatie / orthopedische revalidatie

Nieuw GROENENDAAL is de fysiotherapie- en revalidatiepraktijk van Heemstede. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van orthopedische revalidatie, fysiotherapie en fitness. Wij zorgen voor een optimale samenwerking met de orthopedische chirurg.

Orthopedische revalidatie Heemstede

Orthopedische revalidatie is voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis. En voor patiënten die geen operatie hebben ondergaan, maar direct zijn doorverwezen door de orthopedische arts.

Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties zoals een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie. Bij orthopedische revalidatie kunt u ook denken aan therapie voor het herstel na een trauma als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder of elleboogklachten.

Doel orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken.

Behandeling orthopedische revalidatie

De behandeling begint met een aanmelding van u met of zonder verwijzing van een arts. Hierna volgt een uitgebreid intakegesprek, een lichamelijk onderzoek plaats en eventueel worden er vragenlijsten ingevuld. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld, waarin naast uw einddoel ook diverse subdoelen worden beschreven.

De behandelingen vinden plaats in een behandelruimte, de oefenzaal en/of buiten, afhankelijk van de aard en het moment in de revalidatie. Naast de behandelingen in de praktijk, krijgt u vaak ook een trainingsschema of leefregels mee voor thuis.

Het grootste gedeelte van de behandeling zal bestaan uit functionele oefentherapie. Hierbij wordt de lokale en algemene belastbaarheid verhoogd en worden de functie die u nodig heeft in uw dagelijks leven, tijdens uw werk en tijdens het sporten weer hersteld. De behandeling vindt plaats aan de hand van behandelprotocollen.

Fysiotherapie voor de operatie

Bij uw eerste bezoek in wordt een meting bij u uitgevoerd. Deze nulmeting wordt gedaan om duidelijk in kaart te brengen wat voor de operatie het niveau is van uw knie, schouder of heup die binnenkort wordt geopereerd.

De uitslagen van de vragenlijsten en metingen geven niet alleen u, maar geven ook de fysiotherapeut en de medisch specialist een goed zicht over de functie van uw gewricht en spieren. In overleg kan besloten worden om eerst de spierfunctie te verbeteren voordat u wordt geopereerd.

Fysiotherapie na de operatie

U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot meerdere keren per week aan het herstel van de knie, schouder of heup. Na een individuele start, gaat u later in het behandelprogramma met verschillende andere patiënten tegelijk aan de slag. Maar ook dan volgt u uw eigen programma met uw eigen fysiotherapeut; dat is immers persoonlijk afgestemd. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds meer stimuleren.

Waarom orthopedische revalidatie bij Nieuw GROENENDAAL?

• Patiënt staat centraal
• Intensieve samenwerking met orthopedische chirurgen
• Meer dan 20 jaar ervaring
• Moderne sport en revalidatie zalen
• Contracten met alle zorgverzekeraars
• Moderne oefenapparatuur
• Alle specialisaties onder 1 dank
• Samenwerking tussen specialisaties
• Doorverwijzing tussen specialisten mogelijk
• Airconditioning in revalidatiezalen
• Digitale thuis revalidatie programma’s
• Fitness en groepslessen
• Samenwerking met onze sportafdeling
• Hydrotherapie

Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie is een Pluspraktijk en voldoet niet alleen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar gaat een stapje verder. Met aanvullende programma’s en het inzichtelijk maken van de kwaliteit. Onze fysiotherapie praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie volgt de Algemene Voorwaarden en Klachtenregeling van het KNGF.

Meer informatie over orthopedische revalidatie

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: