Je bent hier: Home Fysiotherapie / Specialisaties / echografie

Echografie Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is de fysiotherapie praktijk van Heemstede voor echografie. Dit is een beeldvormend onderzoek dat gebruikt wordt in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten van bijvoorbeeld pezen, spieren en gewrichtsbanden. Het werkt met geluidsgolven.

De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat uw pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door de echografie en het functieonderzoek kan hij een goed behandelplan voor uw blessure maken. Hierdoor bent u snel weer klachtenvrij!

Wat is echografie?

Met echografie kunnen opnamen worden gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij Nieuw Groenendaal in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Wat heeft echografie te bieden?

Echografie biedt een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de fysiotherapeut het onderzoek uitvoert ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens een echo diagnostisch onderzoek kan de patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De fysiotherapeut kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke hij ziet.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden?

• Ontstekingen
• Rupturen
• Vochtophopingen
• Dislocaties
• Cysten
• Laesies
• Verkalkingen

Wat is de toegevoegde waarde van echografie?

Het gebruik van echografie bij Nieuw GROENENDAAL heeft als doel de klacht in beeld te krijgen. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee de juiste behandeling worden gestart. Tijdens de behandelingen kan men met behulp van echografie regelmatig visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Indien nodig kan het beleid tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Meer informatie over echografie

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: