023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Tigra Netwerk heeft in samenwerking met de HR afdeling van Rabobank Helmond een health check aangeboden en uitgevoerd bij haar medewerkers. Met als doel vitalere medewerkers met een gezonde leefstijl.

Rabobank Helmond introduceert Health check

“Wij hebben als HR bij de Rabobank Helmond 3 speerpunten; vitaliteit, vakmanschap en vertrouwen. In het kader van vitaliteit kwamen de ‘vitaliteitsboosters’ binnen onze bank vorig jaar met het initiatief om alle werknemers een Health Check aan te bieden. Hierdoor heeft men een beeld gekregen hoe het staat met hun gezondheid, fitheid en vitaliteit, zonder dat daar ook maar enige druk op ligt”. Aan het woord is Gé van de Wouw, HR Adviseur bij Rabobank Helmond.

Meer bewustzijn over gezondheid en leefstijl 

“Zo’n Health Check was helemaal nieuw voor ons, maar wij zijn er bijzonder tevreden over. Net als over de samenwerking met TIGRA. Van onze 75 werknemers heeft maar liefst 75% zich aangemeld en deelgenomen. Na het invullen van een online vragenlijst is iedereen individueel onderzocht door een TIGRA specialist. Het betrof complete metingen, inclusief bloeddruk en cholesterol. Dit onderzoek was strikt persoonlijk en anoniem. Het is aan de werknemers zelf wat ze met de adviezen en aanbevelingen gaan doen. Als bank hebben wij een rapportage gekregen over het geheel. Die was zodanig opgezet dat wij als HR direct konden zien hoe gezond / ongezond onze organisatie is, waar eventuele pijnpunten zitten en wat wij er aan kunnen doen om werknemers te ondersteunen. Als aandachtspunten voor onze bank kwamen naar voren dat mensen te weinig rust nemen en te weinig bewegen. Inmiddels hebben we een tafeltennistafel neergezet en ook heeft iedereen een stappenteller gekregen. Er is zelfs, op initiatief van onze vitaliteitsboosters, een idee ontstaan om in teams een virtuele voetreis naar Rome te maken. Dit loopt op dit moment en iedereen is er enthousiast over. Ook hebben we met elkaar de traktaties met verjaardagen afgeschaft. Wij verzorgen nu als bank één keer per maand een traktatie. Dat kunnen ook schalen met groenten en fruit zijn in plaats van de gebruikelijke worstenbroodjes en taart. Je ziet ook dat mensen voor de lunch steeds vaker salades mee van huis nemen. De werknemers zijn zich bewuster van hun gezondheid en leefstijl. En dat was precies wat wij voor ogen hadden met de Health Check.”

Wilt u ook vitale, gezonde medewerkers? Neemt u dan contact op met evelien.kremer@nieuwgroenendaal.nl