023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Waarom zou je moeten kiezen voor een ergonomische bureaustoel? Omdat ieder lichaam uniek is en een gewone stoel niet altijd de juiste ondersteuning biedt. Een ergonomische bureaustoel wel. Deze kun je volledige aanpassen, zodat hij perfect aansluit op uw lichaam. We zijn immers niet gemaakt om te zitten. Ons lichaam wil beweging en variatie.

Verkeerde stoel leidt tot verzuim

De kans is groot dat  je klachten ontwikkelt door een verkeerde houding op de verkeerde bureaustoel. We zitten vaak vijf dagen per week op dezelfde stoel, dan moet deze wel goed zijn. Heb je een stoel die bij je past? Dan werk je fijner met minder klachten, bent je productiever én het levert je een gezonder lichaam op.

Voordelen van de ergonomische bureaustoel

  • Klachtenvrij zitten
  • Juiste ondersteuning lichaam
  • Meer productiviteit
  • Verhoogd comfort
  • Voldoende bewegingsvrijheid én variatie

Wanneer een nieuwe bureaustoel?

Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Heb je klachten of minder werkenergie, doe daar iets mee. Soms is het eenvoudig op te lossen door je huidige bureaustoel aan te passen aan de stand van je bureau, houding of lichaam. En soms is het een signaal dat je toe bent aan een nieuwe stoel. 

Vitale werkplek

De ergonomische bureaustoel kent vele voordelen, maar vergeet ook de dynamiek tijdens je werkdag niet. Zoals we eerder schreven zijn wij niet gemaakt om te zitten. Breng daarom wat balans tussen zitten én staan tijdens de werkdag. Lukt dat niet achter het bureau, ga dan een stuk wandelen. Al is het alleen maar de gang op en neer, u verbetert daarmee direct uw bloedsomloop. Extra beweging geeft je meer dynamiek én energie en voorkomt klachten.

Bureaustoel advies

Arbeidsfysiotherapeut Evelien Kremer geeft advies over ergonomische bureaustoelen als onderdeel van een werkplekonderzoek. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je contact opnemen via evelien.kremer@nieuwgroenendaal.nl