023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Weke delen reuma is een andere benaming voor een reumatische aandoening die we ook wel fibromyalgie noemen. Iemand met weke delen reuma heeft chronische pijn in spieren en bindweefsel. Letterlijk betekent fybromyalgie; pijn in bindweefsel en spieren.

Welke symptomen heeft iemand met weke delen reuma?

Patiënten met weke delen reuma hebben naast chronische pijn vaak last van stijve gewrichten, zijn veel moe en hebben moeite met slapen. Het klachtenbeeld is erg wisselvallig. Zo kun je op het ene moment veel last van je klachten hebben, en op het andere moment minder.

Hoe wordt de diagnose weke delen reuma gesteld?

Het lastige van weke delen reuma is dat er in het lichaam geen afwijkingen gevonden worden. De spieren en het bindweefsel zien er gewoon normaal uit. Dit maakt het stellen van een diagnose lastig. Ook leidt dit niet zelden tot onbegrip, bij zorgverleners, maar ook in de directe omgeving van de patiënt. De diagnose wordt tegenwoordig gesteld op basis van het algehele klachtenbeeld, de pijnlocaties en de duur van de klachten. In veruit de meeste gevallen loopt de patiënt al jaren met onbegrepen klachten rond.

Hoe wordt weke delen reuma behandeld?

Er is geen bewezen behandeling voor weke delen reuma. Dit betekent echter niet dat er niets aan te doen is. De pijn wordt over het algemeen verlicht met medicatie. En door een juiste balans tussen bewegen en rust kunnen de klachten verminderen. Doel van de behandeling is dan ook vaak de kwaliteit van leven te verhogen.  Wij hebben een aantal specialisten in huis die veel ervaring hebben met het behandelen van fybromyalgie. Ook hebben wij het multidisciplinaire chronische pijn programma OCA. Hier wordt er behandeld door de fysiotherapeut, psycholoog en revalidatie arts. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@nieuwgroenendaal.nl

Bron: www.hierhebikpijn.nl