Chronische Pijn revalidatie Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is de chronische pijn praktijk van Heemstede. Wij zijn aangesloten bij het landelijke netwerk OCA en wij bieden een multidisciplinaire aanpak van chronische pijn waarbij revalidatie arts, psycholoog en fysiotherapeut nauw samenwerken.

Chronische pijn revalidatie Heemstede

Wat is chronische pijn?

Van chronische pijn is sprake als de pijn langer dan 12 weken aanwezig is. Soms is er een verklaring voor het hebben van chronische pijn. Bijvoorbeeld bij een reumatische aandoening, waarbij gewrichtsontstekingen pijn geven.
Maar vaak kan er geen medische oorzaak aangetoond worden die uw pijn verklaard. Normaal gesproken heeft pijn een alarmfunctie bij schade aan lichaamsweefsel. Bij chronische pijn is deze alarmfunctie verstoord. Chronische pijn kan een flinke invloed op uw leven hebben.

Hoe vaak komt chronische pijn voor?

Chronische pijn komt veel voor: 1 op de 5 Nederlanders heeft er last van. Het langer hebben van pijn leidt meestal tot problemen op meerdere gebieden in uw leven. Het kan tot stress en onzekerheid leiden, kan invloed hebben op uw emoties en gedachten, van invloed zijn op uw relaties met naasten, maar ook in uw dagelijks functioneren, zowel in uw privéleven als op het werk. U raakt steeds meer beperkt.

Wat zijn de meest ervaren klachten bij pijn?

wisselende pijnklachten in gewrichten en spieren, zoals in de nek, schouders, lage rug, etc.
vermoeidheid, weinig energie
krachtsvermindering
hoofdpijnklachten
verminderde concentratie
vergeetachtigheid
slecht tegen geluid en fel licht kunnen
somberheid, depressieve klachten
frustratie
overmatig piekeren, zorgen om uw toekomstperspectief.
buikklachten
Waar worden veel voorkomende pijnklachten ervaren?
nek
schouders
polsen
knieën
lage rug
bekken
heupen

Factoren die chronische pijn in stand kunnen houden:

Persoonlijke factoren, bijvoorbeeld:
Bent u perfectionistisch ingesteld, overbelast u zichzelf door de pijn te negeren en gunt u zichzelf geen rust?
Onderbelast u zich zelf door te vermijden, omdat u bang bent door toename van klachten of schade aan uw lichaam te veroorzaken?

Sociale factoren, bijvoorbeeld:
Vragen de kinderen veel van u, omdat ze een bepaalde ziekte hebben, of vraagt u partner veel van u omdat hij of zij chronisch ziek is of een persoonlijkheidsstoornis heeft?
Ervaart u onbegrip voor uw situatie vanuit uw omgeving?

Wat kunt u er zélf aan doen?
Als u langer dan drie maanden pijn heeft, is het belangrijk dat er wordt uitgesloten dat er geen specifieke medische oorzaak onderliggend is aan uw klachten. Daarvoor kunt u de huisarts raadplegen.
Als dit gedaan is en er geen duidelijke oorzaak gevonden, welke de klachten kunnen verklaren, weet dan dat veel verschillende factoren een rol kunnen spelen bij het in stand houden van de pijn.
Voorbeelden hiervan zijn: gedachten, emoties, aandacht, gedrag en sociale omstandigheden. Factoren die u, met de juiste hulp, kunt leren te beïnvloeden. Het minder vragen van het lichaam bij chronische pijn lijkt misschien logisch, maar is vaak een belangrijke oorzaak waardoor de pijn in stand wordt gehouden. Rust of heel voorzichtig bewegen, leiden tot minder kracht en conditie. Daarmee komt u juist in een negatieve spiraal terecht. Bewegen dus!
Aan de andere kant is te veel bewegen en de pijn negeren ook niet de juiste oplossing. Een lichaam heeft ook hersteltijd nodig, welke het nu niet krijgt. Doseren dus!

Nieuw Groenendaal biedt hulp met medische specialistische revalidatie (MSR)
Wij helpen u weer op weg met uw chronische pijnklachten. Dit door medisch specialistische revalidatie (MSR). Samen met een multidisciplinair team gaat u aan de hand van een gedragsmatige aanpak werken aan een betere kwaliteit van leven.
Wat u kunt verwachten van deze behandeling, wie u behandelt, wie het betaalt, of u in aanmerking komt en hoe u wordt doorverwezen leest u hieronder.

De MSR bij richt zich op
Cliënten in de leeftijd tussen de 18 en 70 jaar met bijvoorbeeld:fibromyalgie
whiplash
chronische pijn van het houdings- en bewegingsapparaat, chronische gewrichtsklachten
klachten aan nek-, schouders en armen (RSI, KANS)
artrose
reumatoïde artritis

 Waarom chronische pijn revalidatie bij Nieuw GROENENDAAL?

Patiënt staat centraal
Landelijk netwerk OCA
Samenwerking fysiotherapeut, psycholoog en revalidatie arts
Meer dan 20 jaar ervaring
Moderne sport en revalidatie zalen
Contracten met alle zorgverzekeraars
Moderne oefenapparatuur
Alle specialisaties onder 1 dank
Samenwerking tussen specialisaties
Doorverwijzing tussen specialisten mogelijk
Airconditioning in revalidatiezalen
Digitale thuis revalidatie programma’s
Fitness en groepslessen
Samenwerking met onze sportafdeling
Hydrotherapie

Meer informatie over OCA kunt u krijgen bij Melanie Storrm, melanie.storm@nieuwgroenendaal.nl Of maak een afspraak bij de receptie voor een intakegesprek.

Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie is een Pluspraktijk en voldoet niet alleen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar gaat een stapje verder. Met aanvullende programma’s en het inzichtelijk maken van de kwaliteit. Onze fysiotherapie praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Nieuw GROENENDAAL fysiotherapie volgt de Algemene Voorwaarden en Klachtenregeling van het KNGF.

Bekijk hier alle therapeën die wij bieden.

Meer informatie over chronische pijn OCA

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: