Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is het sport- en gezondheidscentrum om verantwoord gewicht te verliezen. Vanaf 1 januari 2019 komt er een vergoeding voor de behandeling van obesitas en overgewicht in de basisverzekering. Dit in de vorm van een gecombineerde leefstijl interventie (GLI).

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) bij Nieuw GROENENDAAL

Vanaf 1 januari 2019 komt er een vergoeding voor de behandeling van obesitas en overgewicht in de basisverzekering. Dit in de vorm van een gecombineerde leefstijl interventie (GLI). De hoogte van de vergoeding en welke programma’s worden vergoed zijn nog niet helemaal duidelijk. Dit zal ook per verzekeraar verschillen. Vooruitlopend hierop alvast een uitleg over het waarom, wat en voor wie van de GLI.

Waarom de gecombineerde leefstijl interventie bij Nieuw Groenendaal Heemstede?

Steeds meer mensen in Nederland hebben te kampen met overgewicht en obesitas. En de trend is stijgende. In de 2017 had de helft van alle Nederlanders overgewicht en ongeveer 13% obesitas. Obesitas is een chronische ziekte waarbij overmatig vet zich opstapelt in het lichaam. Dit kan leiden tot gezondheidsrisico’s.

Obesitas verhoogt het risico op diabetes mellitus type 2, cardiovasculaire aandoeningen, chronische gewrichtsklachten, slaapapneu, kanker en galstenen. Dit kan weer leiden tot een verminderde kwaliteit van leven, werkverzuim en arbeid ongeschiktheid. Obesitas bij volwassenen gaat samen met een verlies aan gezonde levensjaren van ±5,1 jaar.

De hoeveelheid mensen met overgewicht en de stijgende trend hebben gevolgen voor de volksgezondheid. Dit vraagt om een aanbod van leefstijlinterventie programma’s.

Wat is de GLI?

De GLI is een leefstijlprogramma gericht op het:

Verminderen van de energie-inname (minder eten).
Het verhogen van de lichamelijke activiteit (meer bewegen).
Eventuele toevoeging op maat van psychologische interventies ter ondersteuning van de gedragsverandering.
De GLI wordt door zorgverzekeraars ingekocht als programma.
Het gaat vallen in de basisverzekering. Geen eigen risico.
Huisarts stelt altijd diagnose, dus een verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding.

Voor wie is de GLI in Heemstede?

De volgende groepen komen in aanmerking voor een vergoede GLI:

Mensen met obesitas (BMI > 30).
Mensen met overgewicht (BMI> 25 en < 30) en een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten.
Mensen met overgewicht (BMI > 25 en < 30) en co morbiditeit: diabetestype 2, hart- en vaatziekten, artrose en/of slaapapneu.
Jongeren vanaf 16 jaar, als aannemelijk is dat ze meer baat hebben bij een programma voor volwassenen dan voor jongeren.

GLI bij Nieuw GROENENDAAL in Heemstede?

Op dit moment is nog niet duidelijk of en hoe Nieuw Groenendaal de GLI gaat uitvoeren en met welk programma. In ieder geval worden een aantal medewerkers nu opgeleid tot gediplomeerd Leefstijlcoach. Heeft u interesse in een gecombineerde leefstijl interventie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen via onderstaand formulier.

Meer informatie over ons GLI programma

Aangepaste maatregelen

 

De gedeeltelijke Lock down is van kracht en gelukkig mogen wij openblijven.  Dit geldt voor zowel de praktijk als de sportschool.  Wij kunnen min of meer volgens dezelfde regels doordraaien met een paar kleine aanpassingen. Hieronder de aanpassingen en ons sportaanbod voor de komende periode. 

Kleedkamers en douches 

 Onze kleedkamers en douches zijn in principe gesloten, maar mogen wel gebruikt worden voor de lockers en het toilet. Maar als het niet nodig is om de kleedkamers te gebruiken dan vragen wij jullie om zoveel mogelijk de tassen en jassen in de hal boven te plaatsen en het pand na de training via de welbekende nooddeur te verlaten. Dit om zo min mogelijk contacten te laten plaatsvinden. De sauna’s blijven wel open en de saunagangers mogen gebruik maken van de douches. De kleedkamers zijn door de luchtzuiveringsinstallatie met UV-C licht optimaal veilige ruimtes. 

 Groepslessen 

 Voor de groepslessen binnen en buiten geldt een maximaal aantal van 12 deelnemers. Voor de spinninglessen is dit 10. De belangrijkste regel blijft 1,5 meter afstand. Voor de buitenlessen en zwembadlessen geldt tevens dat het aantal deelnemers per les wordt onderverdeeld in groepjes van 4. Dus bij een maximaal aantal deelnemers van 12 krijg je 3 groepjes van 4 waarbij de afstand onderling 1,5 meter moet zijn en de afstand tussen de groepjes meer dan 1,5 meter. 

 Koffiecorner 

 Onze koffiecorner blijft helaas gesloten voor sportende klanten en patiënten. De lounge is vooral bedoeld voor wachtende patiënten. Wij willen onze sportende leden vragen direct naar boven te gaan naar de fitnesszaal of aerobiczaal en na afloop niet te socializen in de lounge. Hoe minder mensen in de wachtruimte hoe veiliger. 

 Mondkapjes 

 Ons dringende advies is om mondkapjes te gebruiken. Dit geldt voor patiënten en sportende klanten. Wij adviseren om met een mondkapje binnen te komen tot aan de sportzaal. Tijdens het sporten hoef je geen mondkapje op en na het sporten weer wel zolang je binnen het pand bent.  Wij zullen als personeel ook zoveel mogelijk de mondkapjes dragen tijdens het lopen door de gangen, behandelkamers en oefenzalen 

 Sport aanbod 

Al onze lessen zijn gebaseerd op het protocol ‘Verantwoord Sporten protocol’ voor een veilige sportomgeving. Hieronder de activiteiten die wij aanbieden in november 

  •  Fitness 
  • Groepslessen binnen 
  • Buitensportlessen 
  • AquaFit zwembad 
  • Sauna 

Je kunt onbeperkt reserveren via onze Sportivity reserveringsapp. De cardio apparatuur in de fitnesszaal kan worden gebruikt voor lichte training voor maximaal 10 minuten per apparaat. Voor het reserveren kun je onze Sportivity app downloaden via de app stores. Samen met je emailadres als gebruikersnaam en je aangemaakte password krijg je toegang tot Sportivity. Je kunt onbeperkt lessen reserveren. Je kunt je ook in de app afmelden als je niet komt. Dit is voor ons belangrijk aangezien we nu nog een maximaal aantal sporters kunnen toelaten. Je kunt je lessen 8 dagen van tevoren boeken.  

Heb je vragen laat het ons weten via email info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: