Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in Heemstede

Nieuw GROENENDAAL is het sport- en gezondheidscentrum om verantwoord gewicht te verliezen. Vanaf 1 januari 2019 is er een vergoeding voor de behandeling van obesitas en overgewicht in de basisverzekering. Dit in de vorm van een gecombineerde leefstijl interventie (GLI).

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) bij Nieuw GROENENDAAL

Vanaf 1 januari 2019 is er een vergoeding voor de behandeling van obesitas en overgewicht in de basisverzekering. Dit in de vorm van een gecombineerde leefstijl interventie (GLI). 

Waarom de gecombineerde leefstijl interventie bij Nieuw Groenendaal Heemstede?

Steeds meer mensen in Nederland hebben te kampen met overgewicht en obesitas. En de trend is stijgende. In de 2017 had de helft van alle Nederlanders overgewicht en ongeveer 13% obesitas. Obesitas is een chronische ziekte waarbij overmatig vet zich opstapelt in het lichaam. Dit kan leiden tot gezondheidsrisico’s.

Obesitas verhoogt het risico op diabetes mellitus type 2, cardiovasculaire aandoeningen, chronische gewrichtsklachten, slaapapneu, kanker en galstenen. Dit kan weer leiden tot een verminderde kwaliteit van leven, werkverzuim en arbeid ongeschiktheid. Obesitas bij volwassenen gaat samen met een verlies aan gezonde levensjaren van ±5,1 jaar.

De hoeveelheid mensen met overgewicht en de stijgende trend hebben gevolgen voor de volksgezondheid. Dit vraagt om een aanbod van leefstijlinterventie programma’s.

Wat is de GLI?

De GLI is een leefstijlprogramma gericht op het:

Verminderen van de energie-inname (minder eten).
Het verhogen van de lichamelijke activiteit (meer bewegen).
Eventuele toevoeging op maat van psychologische interventies ter ondersteuning van de gedragsverandering.
De GLI wordt door zorgverzekeraars ingekocht als programma.
Het valt in de basisverzekering. Geen eigen risico.
Huisarts stelt altijd diagnose, dus een verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding.

Voor wie is de GLI in Heemstede?

De volgende groepen komen in aanmerking voor een vergoede GLI:

Mensen met obesitas (BMI > 30).
Mensen met overgewicht (BMI> 25 en < 30) en een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten.
Mensen met overgewicht (BMI > 25 en < 30) en co morbiditeit: diabetestype 2, hart- en vaatziekten, artrose en/of slaapapneu.
Jongeren vanaf 16 jaar, als aannemelijk is dat ze meer baat hebben bij een programma voor volwassenen dan voor jongeren.

Wat is de inhoud van de GLI  programma  Heemstede?

Het programma bevat:

  • Twee fases; intensief 8 maanden, onderhoud 16 maanden
  • een totale looptijd van 24 maanden
  • een combinatie van groepssessies en individuele gesprekken
  • o.a. de onderwerpen voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning
  • Optioneel; bewegen onder begeleiding bij Nieuw Groenendaal Fitness&Fysiotherapie Let op deze kosten vallen buiten de GLI vergoeding

Basisprogramma – 8 groepssessies en 4  individuele sessies

Sessie 1: Kleine aanpassingen, groot effect

Sessie 2: Kom in beweging

Sessie 3: Lekker eten geeft structuur

Sessie 4: Slapen & ontspanning

Sessie 5: Gezond leven is plannen

Sessie 6: Hoe maak ik mijn acties tot een succes?

Sessie 7: Hoe gezond is jouw weekend?

Sessie 8: Hoe blijf ik in beweging? 

 

Onderhoudsprogramma – 8 groepssessies en 4 individuele sessies

Verdieping en aanleren nieuwe vaardigheden.

Sessie 1: Wat is je doel?

Sessie 2: Beweging, waar zit je kans?

Sessie 3: Voeding

Sessie 4: Je energiehuishouding

Sessie 5: Time management

Sessie 6: Succesvolle verandering

Sessie 7: Informatie overload

Sessie 8: Op eigen voet verder

 De groepsbijeenkomsten duren 90 minuten. Voor de individuele gesprekken geldt dat de in- en outtake 60 minuten duren en de 2 tussenliggende individuele gesprekken elk 45 minuten.

Kosten

U kunt kosteloos deelnemen aan GLI-Heemstede: het wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar dienen wij de nota in bij uw zorgverzekeraar of bij u.

Deelname is kosteloos maar niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat u aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met uw zelf geformuleerde verbeterstappen.

Bij alle zorgverzekeraars krijgt u het gli-traject volledig vergoed. Echter bij Zilveren Kruis zal u zelf de factuur moeten voldoen aan ons en vervolgens dient u deze bij uw zorgverzekeraar in welke volledig wordt vergoed.

Meer informatie over ons GLI programma

 

BUITENSPORT ROOSTER

 

FITNESS

Wij hebben de tent weer opgezet en de buitengym ingericht. Je vindt hier fitnessmaterialen zoals spinning bikes, gewichten, matjes, bosus, wellnessballen, bankjes en een roeier. De buitengym is open van 08.00-21.00 uur (vanaf 31 maart).

 FITNESS CIRCUITS

Dit zijn korte intensieve fitnesslessen van 30 minuten waarbij je werkt aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans. Er wordt o.a. gewerkt met gewichten, ballen, elastieken en steps. Al je spieren komen hierbij aan de beurt. Deze lessen vinden dagelijks plaats op de parkeerplaats naast Nieuw Groenendaal.

Lestijden maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 19.30 uur

Lestijden zaterdag t/m zondag tussen 09.30 en 12.30 uur

POWER WALK

Dit is een intensieve wandelvorm waarbij je heel veel stappen zet, actief je armen gebruikt en  krachtoefeningen worden gedaan met materialen uit de natuur.  De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden woensdag en vrijdag om 09.00 uur.

NORDIC WALKING

Dit is een wandelend langlaufen met gebruik van nordic poles. De nordic walking techniek zorgt ervoor dat je 90% van al je spieren activeert. Er is aandacht voor techniek en conditie. Er zijn nordic walking stokken beschikbaar. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant) onder leiding van Rutger.

Lestijden dinsdag en donderdag om 11.30 uur.

SPORTIEF WANDELEN

Een actieve wandelvorm waarbij inspanning en gezelligheid wordt gecombineerd. Een fijne wandeltraining in de heerlijke  buitenlucht. De lessen starten op de parkeerplaats van het Groenendaals Bos (naast het restaurant).

Lestijden maandag,dinsdag en donderdag om 09.00 uur.

BOOTCAMP

De trainingen bestaan intervaltraining en fitnessoefeningen. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen. Er wordt gebruikt gemaakt van fitnessmaterialen. 

Lestijden woensdag 09.00 uur, zondag 09.00 uur en 10.00 uur.

HIIT

 HIT is een intensieve intervaltraining van 30 minuten met gebruik van eigen lichaamsgewicht. Je verbetert snel je uithoudingsvermogen, snelheid en kracht Je kunt hierbij denken aan sprongvormen, burpees en pushups.

Lestijd zondag 11.00 uur. 

EASYFIT

Lestijden dinsdag en donderdag 11.30 uur (vanaf 13 april)

BODYSHAPE

Lestijd maandag 09.00 uur parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 12 april)

WIELREN TRAINING

Lestijd woensdag 07.30 uur start parkeerplaats Nieuw Groenendaal (vanaf 14 april)

ONLINE LESROOSTER

ZOOM

Maandag            10.00 Pilates                   19.15 BodyBalance         20.15 BodyPump

Dinsdag              19.30 Yoga

Woensdag          10.00 PumpBalance

Donderdag         17.00 BodyBalance

Zondag                10.00 Pilates

Meld je aan via de Sportivity ap, het rooster kan wijzigen, deze zie je dan in de Sportivity app. De koffiecorner is gesloten. Kom en vertrek met een mondkapje op. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving. Heb je vragen mail dan naar info@nieuwgroenendaal.nl of bel met 023 7600600. Veel plezier en blijf in beweging.

Sportieve groeten,

Team Nieuw Groenendaal

 

aanmelden

Het laatste nieuws volgen? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners

Wij zijn o.a. aangesloten bij: