023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Het Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft de online “Beweegrichtlijnentest” ontwikkeld. Binnen een paar minuten kom je erachter in hoeverre je voldoet aan de beweegrichtlijnen en waar eventueel winst te behalen valt. De test is geschikt vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Beweeggedrag
De beweegrichtlijnentest gebruik je eenvoudig via zowel mobiel als desktop. Na het beantwoorden van enkele vragen weet je of je op dit moment aan de voldoet. Dit resultaat is uitgesplitst in matig intensieve beweging en spier- en botversterkende activiteiten, in overeenkomst met de beweegrichtlijnen. Als uit de test blijkt dat je de beweegrichtlijnen niet behaald, krijg je gelijk tips en adviezen hoe je dit kan verbeteren.

Beweegrichtlijnen
Volgens de Gezondheidsraad zouden volwassenen minimaal 2,5 uur per week verspreid over meerdere dagen matig intensief moeten bewegen en kinderen (4 t/m 17 jaar) minstens 1 uur per dag. Daarnaast zijn er ook adviezen voor spier- en botversterkende oefeningen: voor kinderen minstens 3 keer per week, voor volwassenen minstens 2 keer per week en voor ouderen inclusief balansoefeningen. Verder adviseert de Gezondheidsraad om niet te veel te zitten.

Bron: Kenniscentrum Sport & Bewegen