023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Loopschool Enno organiseert op vrijdag 16 juni een clinic Chi Running. Chi Running combineert de bewegingsprincipes vanuit de Tai Chi met het hardlopen.  Met de ChiRunning techniek ligt pijnvrij en moeiteloos hardlopen binnen handbereik. Door een goede houding krijgt chi (= levensenergie) de ruimte om te stromen in je lichaam.

Betty van Zoelen geeft deze clinic. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt en is Running Natuurlijk! gestart en o.a. opgeleid tot gecertificeerd ChiRunning instructeur.  Verzamelen op de parkeerplaats van Leyduin aan het Manpadslaan in Vogelenzang om 19.00 uur. Meer info en aanmelden kan via deze site https://loopschoolenno.nl/event/clinic-chi-running/

Filosofie
Chi Running combineert die bewegingsprincipes vanuit de Tai Chi met het hardlopen. De traditionele opvatting ten aanzien van hardlopen is dat externe elementen ons belemmeren in het vooruitkomen. Vanuit die beschouwing proberen de zwaartekracht en allerlei andere natuurkundige aspecten ons feitelijk alleen maar af te remmen. We bieden ze het hoofd met doorzettingsvermogen en spier bevorderende trainingen om de krachten die ons tegenhouden beter te kunnen weerstaan.
Binnen Chi Running staat de filosofie centraal om met de externe krachten die we tijdens het hardlopen tegenkomen, samen te werken.

Lichaamshouding
Uitgangspunt van Chi Running vormt een ontspannen basishouding van waaruit je iets naar voren helt. Het lichaamszwaartepunt komt daardoor ook iets naar voren te liggen en er ontstaat een automatische voorwaartse neiging. De zwaartekracht zal je daardoor immers naar voren trekken. Je voeten zullen niet meer ver voor je landen maar direct bij je lichaamszwaartepunt. Daarmee wordt een zogenaamde hiellanding tegengegaan.

Voetafwikkeling
Net zoals bij barefoot running ontstaat door de hellende houding een landing op de middenvoet. Aan de achterkant worden de voeten tijdens het hardlopen simpelweg opgetild. Er wordt dus niet krachtig afgezet wat veel energieverbruik scheelt. Zowel kuiten als achillespezen worden daardoor veel minder belast.