023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Coaching op leefstijl, in het kort Cool, is een leefstijl programma waarin je toewerkt naar een gezonde en energieke leefstijl. Het CooL programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op gewicht of voeding inname. Deelnemers leren zo zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij hen past.  Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

De inhoud van het programma
Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal 2 jaar. Beide onderdelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten met 10 tot 15 deelnemers van 1,5 uur en 2 individuele gesprekken van 45 minuten waarin ruimte is om dieper in te gaan op jouw persoonlijke doel. Daarnaast vindt in beide programma’s een intake en een eindgesprek plaats.

Onderwerpen die aanbod komen zijn o.a.; gedragsverandering, passende kleine acties die leiden tot succes, bewegen en sporten, gezonde voeding (variatie, voedingswaarde, portiegrootte, regelmaat en mindfull eten), slaap, stress management en ontspanning, wat te maken heeft met afvallen.

We gaan het hebben over planning, timemanagement en terugvalpreventie maar ook over vragen zoals; Hoe gezond is jouw weekend? En hoe blijf ik in beweging? Hoe kan ik mijn nieuwe leefgewoonten langdurig voortzetten?

Voor wie?
Heb je (een hoger risico op) diabetes, hart- en vaatziekten, ben je zwaarlijvig of heb je ernstig overgewicht? Dan kom je in aanmerking voor het leefstijlprogramma Coaching op Leefstijl. Ook als je slaapapneu hebt of artrose kom je in aanmerking. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en is het dus helemaal gratis.

Door wie?
Dit programma wordt verzorgd door een officiële leefstijlcoach die is aangesloten bij de BLCN en bevoegd is om het programma uit voeren. Deze zal coach zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.  Heb je interesse en wil je meer informatie stuur dan een email naar onze leefstijlcoaches Rutger en Femke.  rutger.kol@nieuwgroenendaal.nl of femke.versluis@nieuwgroenendaal.nl