023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze rubriek stellen wij graag inspirerend leden en cliënten van Nieuw Groenendaal aan je voor. Ons doel is mensen in beweging brengen en laten ervaren wat fitness voor je kan doen. Iedereen kan zo nu en dan wel wat extra motivatie gebruiken om ook te gaan sporten. Daarom hierbij het inspirerende verhaal van Gerda Luesink (90 jaar).

Rutger heeft mij gevraagd om iets te vertellen over mijn motivatie om te trainen bij Nieuw Groenendaal. Hij is er trots op dat ik als negentigjarige nog mee doe met Nordic Walking, maar omgekeerd ben ik daar blij  mee. Ik ben Gerda Luesink  en sinds 2004 ben ik lid van Nieuw  Groenendaal. In 2003 ben ik verhuisd vanuit Amstelveen, waar ik trainde bij Ten Tije. De fitness in het zwembad hier is me toen aangeraden, bij de praktijk voor fysiotherapie, maar inmiddels was het nieuwe gebouw klaar. In het begin heb ik groepslessen gevolgd, o.a. Easy Fit en later ben ik Rugfit gaan doen. Ik heb hier aardige mensen ontmoet en met sommigen heb ik nog contact. 

Diverse fysiotherapeuten hebben mij weer op de been geholpen na operaties en ongelukken en dan leerden ze mij hoe ik efficiënt gebruik kon maken van de apparaten in de zalen. Wegens Corona trainde ik afgelopen winter twee keer per week onder de tent, maar nu kunnen we gelukkig weer in de zaal. Ik train nu twee tot drie keer in de week 50 minuten. In deze training doe ik cardio oefeningen zoals fietsen en lopen op de loopband. Daarnaast doe ik krachtoefeningen voor benen, heupen en armen. Thuis heb ik dan al ochtendgymnastiek via MAX gedaan. Mijn doel is om zo lang mogelijk mobiel te blijven om op een aangename manier verder ouder te worden. Over mijn gezondheid heb ik weinig te zeggen, maar ik eet wel gezond. 

In het voorjaar van 2020 heeft Rutger de trainingsgroep Nordic Walking gestart op het voetbalveldje achter het Oude Slot en daar ben ik met veel plezier aan mee gaan doen. Eigenlijk kende ik de techniek al behoorlijk goed omdat ik de cursus bij de skivereniging heb gevolgd, maar Rutger leert ons echt de puntjes op de i te zetten en de sfeer is uitmuntend! Inmiddels is de training verplaatst naar het Groenendaalse Bos, op dinsdag en donderdag. Ik vind het een aanrader, je bent lekker buiten en de training is pittig.

Ik kom graag in Nieuw Groenendaal wegens de aardige en bekwame trainers en therapeuten. Vooral de combinatie maakt het voor mij aantrekkelijk. En iedereen kan er terecht van jong tot oud, met of zonder gebreken, ook voor zware trainingen.