023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Bodybalance is een gecombineerde yoga, tai chi en pilates workout waarbij je coördinatie, flexibiliteit en kracht opbouwt. Door een geconcentreerde uitvoering van de oefeningen creëer je een rustige geest die in balans is met je lichaam. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde serie van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische training. Net als alle andere Les Mills programma’s wisselt Bodybalance elke drie maanden van choreografie en muziek.

Vloeiend
Je begint met een eenvoudige, vloeiende tai chi beweging om los te komen van je dag, je lichaam te mobiliseren en warm te worden. Daarna doe je diverse yoga – en pilates oefeningen die helpen bij het versterken en vormen van je belangrijkste spiergroepen. Door de vele poses en stretches worden je spieren soepel en flexibel. De laatste 10 minuten zijn gereserveerd voor meditatie. Door de meditatie worden ook de effecten van de oefeningen versterkt.

Voordelen
BodyBalance verbetert de flexibiliteit van je gewrichten, je krijgt een groter bewegingsbereik. Het traint je coördinatie en verbetert je rompstabiliteit. BodyBalance vermindert je stressniveau en het zorgt voor een gevoel van welzijn en kalmte. BodyBalance  zal je helpen beter te concentreren en verhoogt je lichaamsbewustzijnsniveau.

Voor wie?
Met eenvoudige en veilige yoga bewegingen en ademhalingstechnieken is deze les geschikt voor iedereen. Zelfs als je nog nooit yoga of een soortgelijke les hebt gedaan is BODYBALANCE een mooie manier om kennis te maken met onze Body & Mind lessen. Na ongeveer drie tot vier lessen voel je je comfortabeler tijdens alle bewegingen. De variatie in het programma zorgt ervoor dat ook de mensen die meer ervaring hebben met yoga kunnen genieten van deze les.