023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De meeste golfers willen graag hun swing verbeteren en handicap verlagen. Een manier om dat te doen is om ervoor te zorgen dat je zo mobiel mogelijk bent. Daarom geloven wij in het integreren van mobiliteits- en flexibiliteitsoefeningen in je trainingsroutine. Het doel is om je te helpen beter op de baan te bewegen, langere drives te slaan en meer puts te scoren. 

Gebrek aan flexibiliteit beïnvloedt het vermogen van het lichaam om in de juiste posities te komen tijdens de golfswing. Het verbeteren van mobiliteit en het ontwikkelen van een grotere schouderdraai en verbeterde heupmobiliteit stelt de speler in staat om een goede houding te behouden en afslag te verbeteren. Spelers met een goede flexibiliteit hebben de mogelijkheid om goed rond hun as te bewegen en hun hoofd stabieler te houden, wat resulteert in een veel beter balcontact tijdens de swing.  

Velen van ons brengen het grootste deel van de dag zittend door. Vaak in een gebogen positie op het werk, in de auto en thuis. Dit resulteert in strakke spieren aan de voorkant van het lichaam zoals de heupbuigers en borstspieren. Vaak worden de heupspieren stijf door gebrek aan beweging. Bovendien komt de bovenrug vast te zitten waardoor de hoeveelheid rotatie die beschikbaar is in dit gebied wordt verminderd. Zowel strekken als draaien van de heupen en bovenrug zijn essentieel voor een efficiënte, krachtige golfswing. 

‍Flexibiliteit en mobiliteit trainen
Flexibiliteit is de passieve bewegingsuitslag. Oftewel, hoe ver kan jij je gewricht mét hulp in een eindstand krijgen. Mobiliteit is de actieve bewegingsuitslag van een gewricht. Oftewel, de eindstand van je gewricht zónder hulp. Flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van mobiliteit. Mobiliteit is flexibiliteit in combinatie met kracht en controle. Beide onderdelen moet je trainen omdat alleen het trainen van je flexibiliteit niet voldoende is om beter te bewegen. 

Mobiliteitstraining is een combinatie van zowel stretchen als bewegen. Het doel van mobiliteitstraining is om het bewegingsbereik te verbeteren en tegelijkertijd de controle over het hele bereik te behouden. Dit type training helpt je lichaam voor te bereiden op de eisen van golf en leert je ook hoe je beter kunt bewegen op en naast de baan. Het verbeteren van mobiliteit en flexibiliteit zal niet alleen helpen je golfswing te verbeteren, maar kan ook leiden tot een betere algehele fysieke gezondheid. 

GolfFit
Op dinsdag en donderdag om 11.30 uur geeft Rutger Kol, inspanningsspecialist, GolfFit. Een speciale les voor golfers waarbij er gericht wordt gewerkt aan mobiliteit, coördinatie en kracht. Je kunt je plek reserveren via Sportivity.