023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Naast dat golf een hele complexe sport is, vereist het ook lenigheid, souplesse, stabiliteit en spierkracht. Om golfers fysiek te ondersteunen hebben wij een nieuwe small group training ontwikkeld genaamd ‘GolfFit’. Tijdens deze les zal er veel aandacht worden besteed aan mobiliteit en coördinatie.

Bij golf komen meerdere spiergroepen kijken. Tijdens het afslaan wordt er veel stabiliteit gevraagd. Daarnaast is het van belang dat het hele bovenlichaam gecoördineerd samen kan werken. Zo moeten de rompspieren goed geactiveerd kunnen worden. Zowel de buik als de rug moet met elke slag mee kunnen draaien en samenwerken. Ook de schouders moeten hard aan het werk bij elke slag. Uiteindelijk draait het bij golf voornamelijk om techniek, coördinatie en souplesse van de spieren. Kracht is speelt voor een klein deel ook mee.

Vaak denken mensen dat fitness draait om kracht- en conditie. Maar tijdens een fitness-sessie kan ook goed getraind worden op balans, coördinatie, explosiviteit en bewegelijkheid van het lichaam. En deze punten kunnen de prestaties tijdens het golfen bevorderen. Doordat er tijdens het golf veel wordt gedraaid vanuit de torso, is het van belang dat deze spieren allemaal sterk maar toch ook soepel zijn. Ook conditioneel kan fitness bijdragen aan de sport. Als er 18 holes worden gelopen, moet het niet gebeuren dat er tijdens de laatste holes geen energie meer over is om goed te kunnen slaan.

GolfFit is een small group training in de fitnesszaal waarbij veel aandacht is voor mobiliteit, coördinatie, balans en spierkracht. Het is een les van 50 minuten met een maximum van 8 deelnemers. De GolfFit les is op dinsdag en donderdag om 11.30 uur, onder begeleiding van inspannings-specialist Rutger Kol. Je kunt je aanmelden via de Sportivity app.