023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de professional kennen.  In deze aflevering het verhaal van Iver Röhling.

Muziek
Hallo, mijn naam is Iver Röhling en ik ben geboren in 1964 in Minden in voormalig West-Duitsland. Aansluitend op mijn schooleindexamen heb ik muziek gestudeerd aan conservatoria in Detmold en Rotterdam. In 1995 ben ik afgestudeerd als contrabassist en tot 2003 was ik werkzaam als ZZP’er  in verschillende Nederlandse orkesten.

Omscholing
In 2003 heb ik een carrière-switch gemaakt en ben aan de HvA begonnen met de studie fysiotherapie. Deze heb ik in 2007 afgesloten. In 2008 volgde ik aan de SOMT de opleiding tot manueel therapeut. Naast mijn fascinatie voor alles wat met het menselijke lichaam te maken heeft, is mijn sportachtergrond de reden om voor fysiotherapie te kiezen. In mijn jeugd heb ik gevoetbald en basketbal gespeeld, tijdens mijn muziekstudie koos ik voor het hardlopen. Na mijn carrière-switch ben ik begonnen met intensiever hardlopen en heb ik meerdere marathons volbracht. Sinds 2006 geef ik bij atletiekvereniging Phanos training aan een hardloopgroep.

Sinds 2007 ben ik bij het SMC Amsterdam werkzaam als fysiotherapeut. Ik heb hockeyteams begeleid als fysiotherapeut en looptrainer. Door mijn ervaring als hardlooptrainer ben ik mij in de loop der tijd steeds meer op hardloopblessures gaan specialiseren waarbij ik veelvuldig met voetklachten geconfronteerd werd. Zodoende volgde in 2014 ook de opleiding tot podoloog. Daarnaast volgden cursussen dry-needling en de basisopleiding tot MSU-echografist in 2019. 

Steunzolen
Denkend vanuit ketenproblematiek zie ik op dit moment hoofdzakelijk patiënten van de onderste extremiteiten waarbij enigszins de voet betrokken is. Naast mijn manueel therapeutische vaardigheden maak ik gebruik van dry needling en uiteraard het vervaardigen van steunzolen. Behalve werken ben ik getrouwd en heb 2 kinderen van 10 en 13 jaar oud. In mijn vrije tijd loop ik nog steeds hard en geef ik bij voetbalvereniging Onze Gezellen pupillentraining.