023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze nieuwe rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de professional kennen.  In deze aflevering lees je meer over onze specialist van het hart Juun Akkerman.

Wat is jouw functie binnen Nieuw Groenendaal?
Ik ben gespecialiseerd fysiotherapeut.

Wat is jouw expertise in je vak?
Mijn specialisatie is hart- en oncorevalidatie.  Ik begeleid mensen met allerlei hartkwalen zoals hartinfarcten en hartfalen. Daarnaast is mijn specialisatie het revalideren van patiënten met kanker.

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
Als jonge voetballer werd ik een keer behandeld door de club-therapeut, op een moment dat ik voor mijn beroepskeuze stond. En opeens wist ik het, ik word fysiotherapeut! 

Hoe lang werk je bij Nieuw Groenendaal?
Ik werk alweer ruim 14 jaar met veel plezier bij Nieuw Groenendaal. Het is een mooie afwisseling van mijn werk in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou heel erg van schilderen en tekenen.  Een voorbeeld van mijn werk is deze tekening van onze kat. Verder ben ik erg sportief en doe ik aan verschillende sporten zoals badminton, tennis, tafeltennis en skiën. Ik ben ook een puzzelaar en gamer. En natuurlijk naar de Efteling gaan. 😊 Mijn favoriete sport is voetbal maar nu vooral om te kijken.

Wat moeten onze cliënten zeker nog van je weten?
In 1991 mocht ik meedoen aan de allereerste TV-show die gepresenteerd werd door Carlo Boszhard: “De gek van de week show”, en zowaar…. ik won deze show! De show is na drie afleveringen van de buis gehaald, was te slecht….