023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze nieuwe rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de professional kennen.  In deze aflevering lees je meer over Robert Groeneweg, specialist op het gebied van COPD en post Covid revalidatie.

Wat is jouw functie binnen Nieuw Groenendaal?
Ik ben gespecialiseerd in COPD en post Covid behandelingen en revalidatie.

Wat is je expertise in je vak?
Ik ben naast fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van stressklachten. COPD en post Covid patiënten hebben vaak naast fysieke klachten ook last van angst door dyspneu en depressie. Bij de behandeling van deze patiënten kan ik mijn stress expertise goed gebruiken. Ik volg momenteel een opleiding tot ademtherapeut (Dixhoorn) en pas de technieken die ik in die opleiding leer toe in mijn behandelingen.

Waarom heb je dit vak gekozen?
Ik ben mijn carrière langgeleden gestart als fysiotherapeut en sportleraar. Door een zwaar ongeval heb ik mijn loopbaan een andere wending moeten geven en ben ik het bedrijfsleven ingestapt. Ik heb een Master Pedagogiek en Bedrijfskunde. Na jaren in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest heb ik vijf jaar geleden besloten weer therapeut te worden en ben ik register counselor geworden en behandel ik mensen met angst en trauma. Omdat stress ook fysieke klachten veroorzaakt, heb ik besloten om weer fysiotherapeut te worden. Ik heb de opleiding Herregistratie Fysiotherapie gevolgd en ben weer BIG geregistreerd fysiotherapeut. Sinds september dit jaar werk ik parttime bij Nieuw Groenendaal en ben ik na 30 jaar weer collega geworden van een tweetal oud klasgenoten Henk Jan en Mirjam, die ook in de praktijk werkzaam zijn. Heel leuk om na zo’n lange tijd samen te werken en het vak van fysiotherapeut weer uit te mogen voeren.

Wat moeten onze cliënten zeker nog van je weten?
Ik heb in mijn leven door een aantal zware ongevallen verschillende keren moeten revalideren. In mijn revalidatie heb ik veel kennis en ervaring als patiënt opgedaan. Door deze ervaringen en mijn passie voor het vak fysiotherapie ben ik zeer gedreven om cliënten te helpen met hun revalidatie en genezing. Elke patiënt is voor mij een nieuwe uitdaging.