023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

In deze nieuwe rubriek stelt een collega zich aan je voor. Niet alleen op het gebied van zijn of haar specialismes maar ook op een wat meer persoonlijker vlak. Zo leer je de mens achter de fysiotherapeut kennen. In deze eerste aflevering Pascal Schmitz, meer dan alleen een schouderspecialist.

Lesotho
Ik ben Pascal en ik ben al ruim 17 jaar werkzaam als fysiotherapeut bij Nieuw Groenendaal. Ik ben opgegroeid in Lesotho (Afrika), waar ik tot mijn 17e heb gewoond.  Na een auto-ongeluk moest mijn vader na zijn ziekenhuisopname een jaar revalideren. Ik bracht hem daarvoor regelmatig naar de fysiotherapeut. Ik vond het mooi om te zien hoe hij herstelde en hoe hij daar weer leerde staan en lopen en uiteindelijk zelfs zijn actieve leven weer oppakte.

Amsterdam
Tijdens mijn studie fysiotherapie woonde ik in Amsterdam en werkte ik bij sportschool Jansen op het Rokin, in hartje Amsterdam. Jansen was een fitnesspionier in Nederland. Omdat er destijds nog geen leveranciers van fitnesstoestellen waren, maakte hij als oud docent metaalbewerking zijn apparaten helemaal zelf. Zijn gym stond dan ook vol fantastische, zelfgebouwde fitnesstoestellen.  Na mijn afstuderen ben ik als fysiotherapeut in Amsterdam-Oost gaan werken bij Kat fysiotherapie, waar ik wat jaren later de mogelijkheid kreeg om samen met collega’s een maatschap te beginnen.

Haarlem
Na mijn tijd in Amsterdam ben ik naar Haarlem verhuist.  Om dichterbij huis te werken ben ik bij Nieuw Groenendaal in Heemstede terechtgekomen waar ik mij de afgelopen 17 jaar verder heb gespecialiseerd in schouderrevalidatie, echografie, dry needling, shockwave en arbeidsfysiotherapie. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd waaronder; chronische pijn, peesrevalidatie, hartrevalidatie, manuele therapie en rug.  Onlangs ben ik aan een boeiende opleiding fascia integratie (bindweefsel) therapie begonnen en dit wil ik komend jaar voortzetten, tezamen met de opleiding negatieve druk therapie.

Mooi vak
Ik vind fysiotherapie een mooi en dankbaar vak en vind het geweldig om te zien hoe patiënten van hun klachten afkomen, of ermee leren omgaan. Revalideren is voor patiënten soms hard werken, maar mag daarnaast ook leuk en uitdagend zijn. Je kunt bij mij, behalve voor fysiotherapie, ook terecht voor personal training. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de receptie van Nieuw Groenendaal. Ik zie u graag in de praktijk!