023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Gefeliciteerd! Jouw kindje is geboren. En hoe gaat het met jou? Deze vraag wordt soms overgeslagen omdat iedereen naar je kindje vraagt. En het antwoord is vaak niet met twee woorden afgedaan. Uit onderzoek blijkt dat het brein van een moeder twee jaar na de bevalling nog steeds niet hetzelfde is als vóór de bevalling. En dat het fysieke herstel ruim één jaar duurt. Dus een beetje extra aandacht voor mama is geen overbodige luxe. Lisa van Studio Rondom Mamma legt uit.

Na een zwangerschap en bevalling weet je nog niet wat je alweer aankunt en hoe je jouw lichaam veilig kunt belasten. Helaas hoor ik vaak dat vrouwen zo snel mogelijk weer veel en zwaar willen gaan sporten. Geen enkel vrouwenlichaam komt ongeschonden uit de bevalling en het kost tijd om te herstellen. Bij de Postnatale Pilates training leer je om te gaan met alle veranderingen. Ieder lichaam is anders en verdient daarom aandacht. Ik vind het belangrijk dat je je bewust wordt van je eigen lijf zodat je verantwoord weer kan starten met je eigen sport. Je bent natuurlijk ook welkom als je nog geen sport beoefend.

De les bestaat niet alleen maar uit oefeningen. Ik geef ook uitleg over de anatomie van o.a. het bekken, de bekkenbodemspier, buikspieren en de wervelkolom. En we eindigen elke les met een heerlijke eindontspanning waarin je jezelf kan opladen voor de week die komen gaat. De les is Pilates based en we richten ons op een juiste houding, ademhaling, stabiliteit, controle, versterking en ontspanning. Het contact met andere moeders is een grote meerwaarde. Je kan ervaringen, onzekerheden en vragen delen.

Postnatale Pilates is ontwikkeld door Lisa van Studio Rondom Mama en is een aparte training buiten het abonnement van Nieuw Groenendaal. Het wordt geven op donderdag om 20.15 uur. Een 10-rittenkaart (12 weken geldig) is €160,-