023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Zwanger zijn en bevallen is een intense tijd. Daarna is het weer tijd voor mama. Er verandert een hoop in een korte tijd. Intuïtief wil je veel bij je kindje zijn, maar tegelijkertijd verlang je naar een moment van rust en ruimte. Door de hectiek verlies je snel het contact met je eigen lichaam. Voel je je onderrug? En heb je last tussen de schouderbladen? Misschien pijn in je nek doordat je de hele dag (en nacht) met zoveel bewondering naar je kindje kijkt die in je armen ligt. Je houding tijdens het voeden kan ook een oorzaak zijn van lichamelijke klachten.

Tijdens een les Pilates ga je echt voelen hoe je lichaam ervoor staat. En je gunt jezelf een moment van bezinning. Je weet nog niet wat je alweer aankunt en hoe je jouw lichaam veilig kunt belasten. Geen enkel vrouwenlichaam komt ongeschonden uit de bevalling en het kost tijd om te herstellen. Bij postpartum Pilates leer je om te gaan met alle veranderingen. Ieder lichaam is anders en verdient daarom aandacht.  Lisa vindt het belangrijk dat je je bewust wordt van je eigen lijf en gedachten. De les bestaat daarom niet alleen maar uit oefeningen. Lisa geeft ook uitleg over de anatomie van o.a. het bekken, de bekkenbodemspier, buikspieren en de wervelkolom. Samen werken we aan het herstel van de bekkenbodem, het sluiten van de buikspieren krijgt veel aandacht en er is een heerlijke eindontspanning waarin je jezelf kan opladen voor de week die komen gaat. Je kunt instromen wanneer jij er klaar voor bent. Dus ook als je jongste al ouder dan een jaar is, mag je gewoon meedoen. Lisa geeft deze les vanaf september iedere donderdag om 20.15 uur.

Docente Lisa heeft vele rollen, net als jij waarschijnlijk. Ze is dochter, zus, nichtje, partner, vriendin, danser, docent, lichaamswerker, collega, ondernemer en in 2023 voor de derde keer moeder geworden.