023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Het is lente, de zon schijnt, de temperatuur is aangenaam en de voorjaarsgeuren  beloven een mooi seizoen. Het is heerlijk om buiten in de natuur te zijn en te bewegen. Je hoofd leeg maken en genieten van de in bloei staande bloemen en de zingende vogeltjes tijdens het sporten. Buitensporten heeft een aantal fijne voordelen.

Goed voor je humeur

Buiten sporten is niet alleen gezond maar ook goed voor je humeur. Veel groen, een frisse buitenlucht en voldoende rust: de natuur zorgt voor allerlei prikkels en een ontspannen gevoel. Een rondje hardlopen door het bos kan ervoor zorgen dat je stress wordt verminderd en je creativiteit wordt gestimuleerd

De aanmaak van vitamine D

Het grote voordeel van overdag buiten zijn, is de aanwezigheid van zonlicht. Zonlicht zorgt namelijk voor aanmaak van vitamine D. Vitamine D draagt bij aan sterkere botten. Je krijgt al voldoende vitamine D als je in de zomer een half uur buiten in het daglicht bent met onbedekt hoofd en onbedekte armen. Blootstelling aan voldoende licht zorgt eveneens voor een beter slaapritme. En dat heeft weer van positieve invloed op je algehele fitheid.

Het verbetert je aandacht en focus

Herken je dit? Je zit de hele dag binnen (thuis) te werken en je begint wat suf te worden. Een rondje wandelen door het park, het bos of op het strand, zorgt ervoor dat je je daarna weer beter kunt concentreren en dat je creatiever bent. Zoals de grote filosoof Friedrich Nietze al schreef;” Alle echte grote ideeën komen tot stand door te lopen”. Wat is er een mooier combinatie dan lopen en buiten zijn.

Het verhoogt je energieniveau

Sporten is sowieso heel erg goed voor je energieniveau als je je futloos of energieloos voelt. Bewegen in de buitenlucht versterkt dit nog meer. Het zonnetje en een frisse wind, zorgen ervoor dat je je weer helemaal kwiek voelt.

Kortom buiten sporten is leuk en gezond!