023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De morgenstond heeft goud in de mond. Een mooi wijs gezegde. Dit geldt zeker ook voor sporten vroeg in de ochtend. Ochtendmens of niet, de vroege uurtjes vóór je werk gebruiken, zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot een succesvol en gezond leven. 

Vroeg opstaan blijkt een eigenschap die veel succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben. Mensen zoals Barack Obama, Richard Branson en Oprah Winfrey staan om 5 uur naast hun bed om te gaan sporten. Hieronder een aantal goede redenen om je wekker wat vroeger te zetten om te gaan sporten. 

Het maakt alerter
Oké, je bent misschien duf en slaperig als je begint, maar als je eenmaal aan het bewegen bent, maakt in de ochtend sporten je hartstikke alert en wakker. Handig voor het begin van de werkdag, niks geen gegaap op kantoor dus.  

Een snellere verbranding
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ’s ochtends sporten je metabolisme aanspoort; je verbranding wordt wakker geschud en blijft de hele dag sneller. Dat betekent dus dat je van ’s ochtends sporten meer afvalt dan van ’s avonds sporten. Als je ook nog eens kiest voor krachttraining tijdens je workout, verhoog je je stofwisseling nog eens extra.  

Sporten in plaats van koffie
Doordat je van ’s ochtends sporten wakkerder en alerter wordt, heb je al die koffie op je werk niet nodig. Wil je afrekenen met je cafeïneverslaving, dan is bewegen in de vroege uurtjes dus een geweldig medicijn.

Een betere nachtrust
Van sporten krijg je energie, je wordt er wakker van. ’s Avonds sporten kan er dus wel eens voor zorgen dat je moeilijk inslaapt. Je lichaam is nog wakker en actief. Door elke ochtend op een vast tijdstip te bewegen kom je in een dagelijks ritme en heb je geen inslaapproblemen meer.  

Het is makkelijker vol te houden
Als je ’s avonds op de bank geploft bent, is de verleiding maar wat groot om helemaal niet meer te gaan sporten. Er is altijd wel een goed excuus: dat ene programma op tv, of de buurvrouw die plotseling op de koffie komt. ’s Ochtends heb je die excuses niet. Je bent dus veel meer geneigd je aan je voornemens te houden en ook echt te gaan bewegen.

Doordeweeks zijn wij vanaf 07.00 uur geopend en in het weekend vanaf 08.00uur. Alle gelegenheid dus om die wekker wat eerder te zetten en je dag goed te beginnen.