023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Het is vaak niet wat je moet eten, maar waarom je het moet eten. Dit is het begin van een gezonde levensstijl. Het is niet moeilijk om gezonder te gaan eten met meer gebalanceerde maaltijden. Het gaat om het nemen van verschillende soorten eten uit meerdere voedingsgroepen. Hieronder hebben we tien redenen weergegeven om gezonder te gaan eten.

Minder wegen en beter afvallen.
Gezond eten helpt je om gewicht te verliezen. Je krijgt voldoende mineralen en vitamines binnen om je lichaam af te stemmen op gewichtsverlies. Door ook junkfood te mijden zal je meer afvallen. Kies voor verse en groenten en fruitsoorten. Kies ook voor vezelrijke granen en peulvruchten. Het helpt om het overtollige vet te verliezen en jezelf te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

Aankomen gaat gemakkelijker
Niet alleen afvallen gaat gemakkelijker wanneer je gezonder eet. Het is ook zo, dat je er gemakkelijker door zult aankomen. Sommige mensen moeten juist aankomen en anderen willen meer spiermassa kweken. Het is belangrijk om wel de juiste voedingsstoffen te kiezen om aan te komen. Kies voor energierijke voedingsmiddelen waaronder noten, ook zaden en ook het gedroogde fruit kan je helpen om gewicht aan te komen.

Verlagen risico op diabetes
Zwaarlijvigheid en slechte eetgewoonten zorgen ervoor dat je diabetes type 2 kunt krijgen. Het verkeerde voedsel zorgt voor verhoogt risico om het te krijgen. Zeker wanneer je al zwaarlijvig bent of overgewicht hebt is het risico nog groter om het te krijgen.

Een gezonder hart
Gezond eten helpt voor een gezonder hart. Wanneer je veel vis, noten, fruit, groenten en volop andere gezonde voedingsmiddelen eet zorg je goed voor je hart. Neem ook voldoende omega-3-vetzuren en de enkelvoudig onverzadigde vetsoorten welke gezond zijn voor het hart. Vermijd de transvetten welke juist hart- en vaatziekten veroorzaken.

Verminder het risico op specifieke soorten kanker
Gezond eten helpt je om de kans op kanker te verlagen. Het eten van slecht voedsel, teveel alcohol nemen, te zwaar zijn en daarnaast ook nog een te hoge consumptie van rood en van verwerkt vlees gaat samen met een groter risico op verschillende soorten van kanker. Het eten van gezonde maaltijden helpt om dit te voorkomen. 

Een voorbeeld voor je kinderen
Wanneer je een moeilijk etende kinderen in huis hebt is het vaak lastiger om ze broccoli te laten eten dan patat. Het is goed om ze te motiveren door zelf het goede voorbeeld te geven. Motiveer ze om gezonder te eten van jongs af aan.

Verspil geen geld aan voedingssupplementen
Wanneer je gezond en afwisselend eet is het niet nodig om supplementen te kopen welke duur en kostbaar zijn. Het is beter om alle vitaminen en mineralen uit de voeding te halen, die je eet. Een multivitamine kan geen kwaad, maar het is niet echt nodig. De gezondheidsvoordelen van gezond voedsel zijn groter dan het nemen van een supplement. 

Voel je energieker
Door gezonder te eten krijg je volop voeding om je energiek en sterk te voelen. Start met een goed ontbijt en vervolg het met de een goede lunch en avondeten. Een goed ontbijt is het begin van een succesvolle en energieke dag. Zorg voor gezonde snacks voor tussendoor.

Glanzend haar en huid
Door gezond te eten zal je er ook mooier uit gaan zien. Je haar en je huid zal zachter, soepeler en gladder worden. Het is ideaal. Vooral de eiwitten zorgen hiervoor.

Een gezonde spijsvertering
Het is belangrijk om voldoende vezels te eten. Het is nog steeds belangrijk om meer vezels te gaan eten. De gemiddelde persoon eet nog niet voldoende vezels. Eet voldoende fruit, groente, peulvruchten en ook volle granen.