023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De zomer is het seizoen om nieuwe sporten uit te proberen. Vaak is het lekker weer met een goede temperatuur. Bewegen en gelijk een gezonde kleur krijgen, wat wil je nog meer. Ga deze zomer de uitdaging aan om iets nieuws te proberen. Blijf n beweging de komende periode met deze zomersporten.

Suppen
Stand up paddling is alweer een tijdje in Nederland en is ontspannende sport die heel goed is voor je balans en coördinatie. Je kunt deze sport overal op het water doen. Meren, kanalen en op zee. Vooral op zee is het een ware uitdaging. Er komt wel wat techniek bij kijken dus een les nemen zal je plezier echt verhogen. Er zijn inmiddels redelijk veel surfscholen waar je het kan leren.

Golfsurfen
Golfsurfen wordt op veel stranden in de wereld beoefend, zoals Hawaï, Australië en Zuid-Afrika. Surfen is met een board een golf rijden richting het strand, terwijl je op het board staat. Je kunt tegenwoordig ook in Nederland aan golfsurfen doen, er zijn langs de Noordzeekust veel geschikte plekken om te surfen. Wil je golfsurfen leren? In veel badplaatsen zitten verschillende surfscholen waar je lessen kunt nemen. De ervaring van je eerste golf staand surfen geeft een echte kick.

Kanoën en kayakken
In een kajak vaar je met een peddel met aan beide kanten een peddelblad. Kies je voor een kano, dan vaar je met een peddel die bestaat uit een steel en één peddelblad. Kajakken wordt dan ook veel solo gedaan, terwijl in een kano vaak plaats is voor twee of drie mensen. Wil je echt snappen hoe het peddelen in een kano gaat kan je eens zoeken naar een Kanoschool en daar een lesje boeken voor dat je aan de kanotocht begint.

Beachvolley, beachtennis en beachyoga.
Het strand is een ideale plaats om te bewegen en te sporten. Beachvolleybal is natuurlijk niet meer weg te denken, maar ook beachtennis en beachvoetbal en free frisbee worden tegenwoordig veel gespeeld. Maar denk ook aan andere sporten, zoals hardlopen, bootcamp en yoga.

Skeeleren
Skeeleren en rolschaatsen hebben wij allemaal als kind gedaan. Het is daarom ook makkelijk om weer op te pakken. En kom je erachter dat het nog net zo leuk is als vroeger. Als je net begint, is het wel aan te raden om een rustige, goed geasfalteerde weg te kiezen.  Heb je zelf geen skeelers en wil je eerst eens kijken of skeeleren wel iets voor jou is? In veel steden en recreatiegebieden kan je skeelers huren.

Zwemmen
Baantjes trekken in het zwembad kan altijd. Dat is altijd fijn om te doen. Het zwemmen in open water geeft een extra kick. Je bent 1 met de natuur. Ga je in het open water zwemmen bijvoorbeeld op zee, zorg dan dat je het veilig doet. Neem even wat tijd om wat informatie te verzamelen over stroming, muien, afstand en temperatuur. Het is altijd verstandig om een zwemboei om te doen.  Deze kun je tegenwoordig in alle sportwinkels aanschaffen voor een redelijke prijs.

Mountainbiken
Op volle snelheid door de bocht, over heuveltjes en door sloten crossen. Mountainbiken kun je vrijwel overal doen en je hoeft niet per se over een dure mountainbike te beschikken. Op veel plekken kun je er namelijk één huren.

Blokarten
Blokarten is zeilen over het strand. Je zit in een kart op drie wielen, met daar een zeil aan bevestigd. De wind blaast je vooruit, en jij stuurt het karretje met een stang in de goede richting. Je snelheid regel je door het zeil strak te trekken of juist losser te laten. Doordat je in het karretje dicht bij de grond zit, zorgt je gewicht ervoor dat de kart niet zomaar omvalt en stabiel blijft. Blokarten wordt ook wel strandzeilen, landzeilen of strandkarten genoemd.

Padel
Padel is de nieuwste hype in Nederland. Vooral populair geworden in Spanje en Portugal. Padel is een combinatie van squash en tennis, waarbij men met 2 tegen 2 sport op een verkleinde tennisbaan, meestal met glazen wanden.